لبخند زیبا چهره شما را شادابتر و دوستداشتنیتر نشان میدهد. شاید به همین دلیل است که این روزها بسیاری از افراد به دنبال راهی برای زیباتر شدن دندانهایشان هستند. کامپوزیت یکی از روشهایی است که میتواند ایرادات دندانهای شما را بپوشاند و دندانهایی زیبا و سفید را به شما هدیه دهد. البته این روش مزایا و معایب زیادی دارد.
برای مثال یکی از بزرگترین معایب کامپوزیتها تغییر رنگ آنها در صورت عدم توجه به بهداشت دهان و دندان است. افرادی که دندانهایشان را کامپوزیت میکنند باید هر چند وقت یکبار برای پولیش کامپوزیت دندان به دندانپزشک مراجعه کنند. در غیر این صورت دندانهایشان زیبایی سابق را نخواهد داشت.
همچنین ببینید: عکس قبل و بعد از کامپوزیت دندان
چرا کامپوزیت دندان به پولیش احتیاج پیدا میکند؟
اگر شما نیز جزو افرادی هستید که دندانهایتان روکش کامپوزیت دارد، ممکن است نگران زردی یا لک شدن دندانهایتان باشید. نگرانی شما در این باره بیمورد نیست. بسیاری از افراد پس از مدتی مجبورند برای حفظ زیبایی کامپوزیت دندانهایشان پولیش انجام دهند. عوامل مختلفی میتواند باعث آسیب دیدن دندانهای کامپوزیت شده شود؛ بنابراین همیشه مشکل از نحوه مراقبت شما از دندانهایتان نیست.
برای مثال استفاده از برخی خمیردندانهای نامرغوب و یا مسواکهای نامناسب میتواند باعث خراشیدگی کامپوزیت شود. استفاده از دهانشویههایی که در ترکیبات آنها الکل وجود دارد و یا جرمگیری غیراصولی از دیگر دلایل آسیب دیدن کامپوزیت دندان به شمار میروند. به همین دلیل افرادی که کامپوزیت دارند باید به صورت دورهای برای پولیش کامپوزیت دندان به دندانپزشک خود مراجعه کنند.
پولیش کامپوزیت دندان چه مزایایی دارد؟
برخی تصور میکنند که پولیش کامپوزیت فقط جنبه زیبایی دارد؛ در حالی که اینطور نیست. زیبایی دندانها و درخشانتر شدن آنها فقط بخش کوچکی از فواید پولیش کامپوزیت است. تمام مراحلی که برای پولیش انجام میشود میتواند باکتریها و میکروبهایی که در داخل دهان و بین دندانها وجود دارند را از بین ببرند. این کار باعث جلوگیری از ابتلا به پوسیدگی دندان و بسیاری از بیماریهای لثه میشود.
پولیش دندان چگونه انجام میشود؟
قبل از هر چیز باید بدانید که نحوه پولیش کامپوزیت دندان اهمیت زیادی دارد به همین دلیل بهتر است برای انجام این کار به دندانپزشکی مراجعه کنید که در این زمینه مهارت کافی دارد. اگر پولیش کامپوزیت دندان به شکل غیر اصولی انجام شود ممکن است صدماتی به کامپوزیت و دندان شما وارد شود. مراحل پولیش ونیر کامپوزیت مرحله آخر کامپوزیت دندان است. زمانی که کامپوزیت بر روی دندانهای بیمار قرار میگیرد باید اصلاحات لازم انجام شوند تا دندانها ظاهری طبیعی و زیبا داشته باشند.
مراحل پولیش کامپوزیت دندان پس از گذاشتن کامپوزیت را میتوان به دو مرحله کلی تقسیمبندی کرد. در مرحله اول پس از قرار دادن کامپوزیتها تمام کارهای لازم برای اصلاح فرم آنها توسط دندانپزشک انجام میشود. این اصلاحات بر اساس فرم لبخند بیمار انجام میشود. در مرحله دوم دندانپزشک تلاش میکند تا سطح کامپوزیتها را صاف و براق کند. در این مرحله دندانها جلا پیدا میکنند و درخشانتر میشوند.
این دو مرحله زمانی انجام میشود که بیمار برای اولین بار کامپوزیت انجام داده است. دو تا سه سال بعد از انجام کامپوزیت ممکن است شما دوباره به پولیش کامپوزیت دندان احتیاج داشته باشید. در چنین مواقع دندانپزشک با استفاده از برخی ابزارها مانند الماس کانتورینگ و خمیر پولیش کامپوزیت تلاش میکند که زیبایی سابق کامپوزیتها را به آنها برگرداند. دندانپزشکان پولیش کامپوزیت را برای افرادی که مجدداً برای این کار به مطب دندانپزشکی مراجعه میکنند را به دو روش انجام میدهند.
در روش تک مرحلهای تمام مراحل پالیش دندان مانند کانتورینگ، پولیشینگ و فینیشینگ به صورت همزمان انجام میشود؛ اما در روش چند مرحلهای تمام مراحل به صورت جداگانه و با صرف زمان بیشتری انجام میشود. روش چند مرحلهای برای افرادی که کامپوزیتهای دندانشان آسیب بیشتری دیده مناسبتر است. همچنین این روش نسبت به روش تک مرحلهای دوام و ماندگاری بیشتری نیز دارد.
آيا پالیش تمام بد رنگیها و لکههای کامپوزیت را حذف میکند؟
پالیش کامپوزیت برای دندانپزشکان همیشه یک چالش محسوب میشود. البته تکنیکهای زیادی وجود دارد که میتواند تا حدود زیادی ایرادات کامپوزیت را به طور کامل برطرف کند. با این حال کیفیت پولیش کامپوزیت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
مواد و ابزار پولیش کامپوزیت دندان
دندانپزشکان با توجه به دانش و مهارتی که دارند میتوانند از ابزارهای مختلفی برای پولیش کامپوزیت استفاده کنند. برخی از این ابزارها با وجود قیمت پایین، کارایی بسیار خوبی دارند و میتوانند بسیاری از مشکلات کامپوزیتها را برطرف کنند.
همچنین نباید فراموش کنید که مواد پولیش کامپوزیت نیز اهمیت زیادی در نتیجه نهایی دارند. مواد استفاده شده برای این کار باید استاندارد و باکیفیت باشند تا بتوانند تأثیر مثبتی بر روی کامپوزیتها بگذارند و مانع از آسیب دیدن کامپوزیتها در طی انجام مراحل پولیش شوند.
تکنیک پولیش دندان
دو تکنیک برای انجام پولیش کامپوزیت وجود دارد. تکنیک تک مرحلهای و تکنیک چند مرحلهای، دو تکنیک رایجی هستند که اکثر دندانپزشکان از آنها برای پولیش کامپوزیت استفاده میکنند. روش مناسب با توجه به تشخیص دندانپزشک و میزان آسیبی که به کامپوزیت وارد شده است انتخاب میشود. شما در فیلم پولیش دندان کامپوزیت میتوانید تکنیک چند مرحلهای را مشاهده کنید.
آيا پولیش کامپوزیت درد دارد؟
بیشتر افرادی که برای پولیش کامپوزیت به مطب مراجعه میکنند سؤالات زیادی درباره شیوه انجام این کار دارند. با این حال یک سؤال در میان اکثر آنها مشترک است؛ آيا پولیش کامپوزیت درد دارد یا نه؟ اگر شما هم بابت درد کشیدن در حین انجام این کار توسط دندانپزشک نگران هستید؛ باید بگوییم که این روش کاملاً بدون درد بوده و نیازی به بیحسی هم ندارد.
اگر یک تا دو سال از زمان کامپوزیت دندانهایتان گذشته، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید تا اقدامات لازم برای پولیش کامپوزیت دندانهایتان انجام شود. طولانیتر شدن این زمان فقط قیمت پولیش کامپوزیت دندان و زمان انجام این کار را افزایش میدهد. همچنین ممکن است نتوانید نتیجه دلخواهتان را پس از انجام پولیش بگیرید.
آيا پولیش دندان کامپوزیت شده در خانه امکانپذیر است؟
جوش شیرین برای پالیش خانگی کامپوزیت دندان راهحل مناسبی نیست. اگرچه این روش یک روش بیخطر برای پولیش دندانهای عادی است؛ اما میتواند به کامپوزیتها آسیب وارد کند. همچنین استفاده از جوش شیرین راهحل کارآمدی نیست و نمیتواند لکههای کامپوزیت را از بین ببرد. استفاده از کیت پولیش کامپوزیت یکی دیگر از راههای خانگی برای پولیش کامپوزیت دندان محسوب میشود.
کیتهای مختلفی در بازار وجود دارند که میتوانند تا حدودی شما را از مراجعه به مطب دندانپزشک بینیاز کنند. البته این کیتها نیز نمیتوانند مشکلات عمده کامپوزیت دندانها را برطرف کنند. همچنین ممکن است باعث خراشیدگی سطح کامپوزیت و یا انتقال باکتری به داخل دهان شوند. شما به جای هزینه کردن برای خرید کیت پولیش کامپوزیت و یا تحمل دردسرهای استفاده از جوش شیرین، با چند راهحل ساده میتوانید کامپوزیتهای دندان خود را مانند روز اول حفظ کنید. این راهکارها عبارتاند از:
· استفاده از مسواک و نخ دندان: آسانترین و ارزانترین راه برای اینکه دندانهایی زیبا و شفاف داشته باشید، استفاده منظم از مسواک و نخ دندان است. این کار علاوه بر اینکه جلوی پوسیدگی دندانهای طبیعی را میگیرد، مانع از تغییر رنگ کامپوزیتها نیز میشود. شما با خرید نخ دندان، مسواک و یک خمیر دندان باکیفیت میتوانید تعداد مراجعات خود به مطب دندانپزشکی را کاهش دهید و در هزینههایتان صرفهجویی کنید.
همچنین بخوانید: خمیر دندان مناسب برای کامپوزیت دندان
· رژیم غذایی سالم: کاهش مصرف غذاهای و نوشیدنیهای حاوی قند و رنگهای مصنوعی میتواند عمر مفید کامپوزیت دندان را به طور قابلتوجهی افزایش دهد. بهتر است به جای مصرف مواد غذایی ناسالم از میوهها و سبزیجات تازه استفاده کنید.
· چکاپ منظم: شما برای چکاپ دندانهایتان باید سالی یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید. افرادی که دندانهایشان را کامپوزیت کردهاند نیز از این قاعده مستثنا نیستند.
قیمت پولیش دندان کامپوزیت شده چقدر است؟
هزینه پولیش کامپوزیت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمیتوان قیمت مشخصی را برای آن تعیین کرد. تجربه و مهارت دندانپزشک، ابزارها و موادی که برای پولیش و پرداخت کامپوزیت استفاده میشود از جمله عواملی هستند که میتوانند در افزایش هزینه پولیش کامپوزیت دندان مؤثر باشند.
علاوه بر این دندانپزشک پس از معاینه دندانهای شما و میزان آسیبی که به کامپوزیتها وارد شده است میتواند هزینه پولیش دندان کامپوزیت شده را تعیین کند. مراقبت اصولی از دندانها و رعایت بهداشت دهان و دندان میتواند تعداد دفعات مراجعه شما برای پولیش کامپوزیت را کاهش دهد پس در این زمینه کوتاهی نکنید.
پولیش کامپوزیت دندان؛ زیبایی را به دندانهای کامپوزیت شده بازمیگرداند.
این روزها تعداد افرادی که برای کامپوزیت دندانهایشان به مطبهای دندانپزشکی مراجعه میکنند افزایش پیدا کرده است. بسیاری از افراد دوست دارند لبخندی زیبا و بیعیب و نقص داشته باشد. کامپوزیت دندان راهی است که میتواند آنها را به این خواسته برساند. پس از انجام کامپوزیت، شما باید برای پولیش کامپوزیت دندان به دندانپزشک مراجعه کنید.
زمان انجام مجدد این کار با توجه به نظر دندانپزشک، نوع کامپوزیت دندانهای شما و همینطور روش زندگیتان ممکن است متفاوت باشد. پولیش کامپوزیت دردناک نیست و فواید دیگری نیز به جز زیبایی دندانها دارد. همچنین هزینه انجام این کار با توجه به عوامل مختلفی مانند مواد و ابزار استفاده شده، تجربه دندانپزشک و مواردی از این قبیل متغیر است.