ایمپلنت دندان، نوعی جراحی ریشههای دندانی مصنوعی است که بهصورت فلزی یا سرامیکی هستند و در استخوانهای فک پایینی و بالایی قرار میگیرند.
از ایمپلنت دندان میتوان بهعنوان جایگزین برای دندانهای افتاده استفاده کرد.
امروزه بسیاری از زنان باردار درباره این موضوع سوال میپرسند که آیا انجام دادن ایمپلنت دندان در بارداری بیخطر است یا خیر.
برای مشاوره و معاینه رایگان با متخصص فرم زیر را تکمیل نمایید، پذیرش کلینیک برای هماهنگی زمان معاینه با شما تماس خواهد گرفت.
اگر شما نیز جزو این دسته افراد هستید که میخواهید اطلاعات کاملی را در این زمینه بدست آورید، در این مقاله به این پرسش و همچنین پرسشهای مشابه پاسخ خواهیم داد.
آیا ایمپلنت در دوران بارداری خطرناک است؟
یک زن هنگامی که باردار میشود، بدن وی تغییرات فیزیولوژیکی فراوانی را طی میکند. در این دوران حساس، فعالیتهای بسیاری وجود دارد که بایستی از آنها اجتناب کرد.
اما سوال اینجاست که آیا ایمپلنت دندان در دوران حاملگی خطرناک است؟
اکثر دندانپزشکان و جراحان توصیه میکنند که بهتر است منتظر بمانید تا دوران بارداری مادر طی شود. چراکه دلایلی برای این کار وجود دارد که در ادامه این دلایل را مورد بررسی قرار میدهیم.
پرتونگاری دندان
پرتونگاری برای زنان باردار خطری ندارد. اما بد نیست بدانید که خطرات مربوط به قرارگرفتن جنین با مقدار اندکی از اشعه مورد استفاده در رادیولوژی همواره وجود دارد.
اگرچه اشعه ایکس تشخیصی دندان تنها بر روی ناحیه دهان مورد استفاده قرار میگیرد، اما به هر حال بهتر است تا زنان باردار از قرارگیری در معرض این اشعه در دوران بارداری خودداری کنند.
همچنین بخوانید: کشیدن دندان در دوران بارداری
استفاده از بیحس کنندهها و بیهوشی
بر اساس تحقیقات انجام شده، درمان دندانپزشکی با استفاده از بیحسی موضعی در دوران بارداری خطری بههمراه ندارد. اما با این وجود توصیه میگردد تا از بیهوشی عمومی که سبب بیهوش شدن فرد میشود، خودداری کرد.
استرس در زمان ایمپلنت دندان
جالب است بدانید که بر اساس یافتههای انجمن بارداری آمریکا، سطح بالای استرس و اضطراب در یک مادر میتواند تأثیر منفی بر سلامت و رشد جنین داشته باشد.
از این رو، جراحی ایمپلنت میتواند استرس و اضطراب را برای مادر درپی داشته باشد.
بدین ترتیب، چنانچه وضعیتتان اضطراری نیست، توصیه میگردد صبر کنید تا نوزاد شما به دنیا بیاید و سپس اقدام به کاشت دندان با خیالی آسوده نمایید.
نوزادان کلسیم بدن مادر را جذب می کنند
یکی از مهمترین دلایل برای ممنوعیت استفاده از ایمپلنت دندان در زنان بارداری این است که نوزاد در حال رشد در شکم مادر، فشار زیادی بر بدن وی وارد میسازد.
به طور کلی باید بگوییم که در صورتیکه مادر به اندازه کافی کلسیم مصرف نکند، نوزاد در حال رشد، کلسیم مورد نیاز خود را از استخوانهای مادر دریافت خواهد کرد.
گفتنی است که آن دسته از زوجهایی که با اثر منفی نوسان هورمونها دست و پنجه نرم میکنند، میتوانند دچار مشکل سلامت دهان و دندان شوند.
بدین ترتیب، جوش خوردن ایمپلنت دندان در استخوان فک به شکل مناسب در دهان مادر باردار بسیار سخت و چالش برانگیز خواهد بود.
ریسک ابتلا به عفونت
شاید برایتان جالب باشد بدانید که امروزه ایمپلنتهای دندانی موفقیتی تا 98 درصد را از آن خود کردهاند و هیچگونه مشکلی در این نوع جراحی برای فرد ایجاد نخواهد شد.
همچنین بخوانید: درمان عفونت دندان در دوران بارداری
طبق نظر سایت webmd حتی اگر مراقبتهای توصیه شده از ایمپلنت انجام گیرد، ایمپلنتها به صورت مادامالعمر دوام بیاورند.
Success rates of dental implants vary, depending on where in the jaw the implants are placed but, in general, dental implants have a success rate of up to 98%. With proper care (see below), implants can last a lifetime.
webmd.com
اما این را باید بدانید که ایمپلنت دندان نیز مانند هر عمل جراحی دیگری در برخی موارد ممکن است با شکست مواجه شود.
وجود عفونت در لثه فرد میتواند مشکلات زیادی را در دوران بارداری برای او و نوزاد ایجاد کند.
بهترین زمان برای ایمپلنت دندان در دوران بارداری چه زمانی است ؟
همانطور که در بخشهای قبلی نیز به آن اشاره شد، بهترین زمان برای انجام عمل ایمپلنت دندان در زنان باردار، پس از دوران بارداری و فارغ شدن است.
اما چنانچه دارای شرایط ویژه هستید و نیاز فوری به انجام این عمل جراحی دارید، بهترین زمان آن در سه ماهه دوم بارداری و تحت نظر متخصص ایمپلنت است.
همچنین گفتنی است که چنانچه در دوران شیردهی به نوزاد هستید، متخصص ایمپلنت بهترین دستورالعملها و راهکارها را به شما پیشنهاد خواهد داد.
در دوران شیردهی، انجام عمل ایمپلنت دندان هیچگونه ممنوعیتی ندارد. اگرچه باید گفت که امکان انتقال و همچنین ترشح موارد بیهوشی در شیر مادر وجود دارد.
اما برای جلوگیری از این موضوع نیز راهکارهای متعددی وجود دارد.
راه کار هایی برای انجام ایمپلنت دندان در دوران بارداری
اگر شما نیز دندانی را از دست دادهاید و این موضوع تأثیر زیادی بر ظاهر و زیبایی شما میگذارد، با مشورت و کمک پزشک متخصص میتوانید از پروتزهای موقت استفاده کنید تا زیبایی ظاهر شما در دوران بارداری حفظ گردد.
همچنین پیشنهاد میکنیم که در دوران بارداری، اهیمت بهداشت دهان و دندان خود را همواره جدی بگیرید تا امکان پوسیدگی دندانهایتان به حداقل برسد.
مزایای انجام اورژانسی ایمپلنت دندان در بارداری شامل چه مواردی است؟
اگر به تشخیص دندانپزشک نیاز دارید تا برای انجام ایمپلنت دندان در دوران بارداری اقدام کنید، طبیعتا انجام این کار با برخی مزایا نیز همراه خواهد بود که در زیر به آنها اشاره میکنیم.
- برخورداری از اعتماد به نفس بالا و لبخندی دلنشین
- حفظ سلامتی استخوانهای فک و دندانهای مجاور دندان از بین رفته
- بهبود قدرت بیان مادر و همچنین بهتر شدن روند غذا خوردن
افزایش خطر عوارض ایمپلنت دندان در دوران بارداری
در این مقاله به بررسی خطرات ایمپلنت دندان در دوران بارداری پرداختیم.
همانطور که در متن مقاله نیز به آن اشاره شد، بارداری مطلقا ممنوعیتی را برای ایمپلنت دندان ایجاد نمیکند.
اما از آنجایی که ایمپلنت دندان نوعی روش جراحی بهشمار میرود، بهتر است تا نوزاد خود را به خطر نیندازید.
مگر در صورتی که نیاز فوری به پزشکی وجود داشته باشد.
ایمپلنت دندان یک نوع پست تیتانیوم ریز است که جهت نگهداری دندان مصنوعی به کمک عمل جراحی وارد استخوان فک فرد میشود.
استخوان فک پیش از کاشت دندان مصنوعی، نیاز به دروهای برای بهبودی و جوش خوردن دارد.
در پایان نیز باید اشاره کنیم که انجام هرگونه عمل جراحی در دوران بارداری دارای عوارض جانبی متعددی برای مادر است.
به همین دلیل نیز توصیه میکنیم اگر قصد انجام عمل جراحی دارید، بهتر است زمان آن را به تعویق بیندازید تا سلامت خود و کودکتان به خطر نیفتد.