Search
Close this search box.

پر کردن دندان در بارداری

اگر در دوران بارداری باشید شاید این سوال برای شما پیش آید که آیا می‌توان اقدام به پر کردن دندان در بارداری نمود؟

بارداری یکی از مراحلی است که بسیاری از افراد برای این دوران شور و هیجان فراوانی دارند. در این دوران بدن خانم‌ها به دلیل نوسانات هورمونی خود دچار حساسیت‌هایی در نواحی مختلف از جمله لثه و دندان می‌شود. گاهی این حساسیت به عفونت یا خرابی دندان‌ها سرایت می‌کند.

از این رو در این مقاله قصد داریم فرایند پر کردن دندان در بارداری، علت خراب شدن دندان در بارداری و یا اتفاقاتی از این قبیل را برای شما توضیح دهیم.

اگر نیاز به دندانپزشکی برای زنان باردار دارید، کلینیک دندانپزشکی ترنج این خدمات را ارائه می‌کند.

برای مشاوره و معاینه رایگان با متخصص فرم زیر را تکمیل نمایید، پذیرش کلینیک برای هماهنگی زمان معاینه با شما تماس خواهد گرفت.

پر کردن دندان همانند سایر اقدامات درمانی در دوران حاملگی اهمیت زیادی دارد و دقت در استفاده از مواد پر کردنی سازگار و مناسب با دوران بارداری و همچنین مهارت و تجربه شخص دندانپزشک از جمله نکاتی است که باید به آن توجه شود.

منظور از مواد پرکردنی سازگار در دوران بارداری موادی هستند که کمترین ریسک را برای مادر و جنین داشته باشند.

یکی از رایج‌ترین این مواد که افراد متخصص از آن استفاده می‌کنند رزین کامپوزیت است که رنگ آن بسیار مشابه رنگ دندان هاست و از استحکام بالایی برخوردار است.

خرابی دندان در بارداری

از مهم‌ترین دلایل پوسیدگی دندان در بارداری می‌توان به استفراغ‌های مکرر خانم‌ها در این دوران اشاره کرد.

این حالت باعث اسیدی شدن بیشتر دهان نسبت به سایر افراد می‌شود و زمینه را برای ایجاد خرابی در دندان‌ها بوجود می‌آورد.

زیرا لایه‌ای از دندان به نام مینای آن را دچار آسیب می‌کند. با این حال با استفاده از فلوراید و مواد معدنی در صورت آسیب جزئی، مینای دندان قادر به بازسازی شدن است.

یکی دیگر از دلایل ایجاد خرابی در دندان، ویار‌های شدید بانوان به کربوهیدرات و شیرینی‌جات در این دوران است.

از این رو توصیه می‌شود برای جلوگیری از عفونت‌ها و پوسیدگی دندان در این دوران بیش از پیش نکات بهداشتی دهان رعایت شود.

همچنین بخوانید: کشیدن دندان در بارداری

عکسبرداری از دندان در دوران بارداری

یکی از رایج‌ترین مشکلات افراد در هنگام بارداری برای رفتن به دندان پزشک ترس از قرارگیری در معرض اشعه ایکس است.

اما با توجه به تحقیقات انجام شده برای عکسبرداری از دندان، از دوز‌های بسیار پایین تابش استفاده می‌شود.

از این رو معمولاً این مقدار تابش عوارض جانبی بر نوزاد نخواهد داشت. با این حال افراد متخصص برای پیشگیری از هرگونه ضرر با استفاده از امکانات متفاوت برای مادر و نوزاد مناسب‌ترین شرایط را فراهم می‌آورند.

پرکردن دندان در ماه اول بارداری

سه ماه اول بارداری حساس‌ترین و مهم‌ترین زمان برای حاملگی محسوب می‌شود. چرا که جنین در حال شکل‌گیری کامل است.

از طرفی در سه ماه اخر دوران بارداری به دلیل افزایش وزن و حجم نوزاد، مادر قادر به نشستن طولانی مدت در جایی مثل صندلی دندانپزشک برای درمان نیست.

با تمام این اوصاف، مناسب‌ترین زمان برای پر کردن دندان در دوران بارداری، سه ماه دوم حاملگی است. رفع پوسیدگی دندان و پر کردن دندان در بارداری طبق تحقیقات انجام‌شده با رعایت نکاتی امکان‌پذیر است.

گاهی برای جلوگیری از آسیب به جنین این امر ضروری هم خواهد شد. زمانی که عفونت در دندان تشدید شود باعث می‌شود تا از طریق عروق به سمت جنین برود و مشکلاتی را بوجود آورد.

از این رو توصیه می‌شود در دوران بارداری در صورت وجود چنین مسائلی حتماً به دندان پزشک مراجعه شود و طبق نظر او تصمیم‌گیری انجام شود.

برخلاف اطلاعات اشتباه برخی افراد انجام این کار نه تنها برای مادر و نوزاد ضرری ندارد بلکه از مشکلات بسیاری جلوگیری می‌کند.

عوارض پرکردن دندان در بارداری

توجه داشته باشید که پر کردن دندان در بارداری عوارض چندانی را به همراه ندارد؛ اما با همه این احوال برخی از مشکلاتی را که احتمال دارد بوجود آید در ادامه بررسی می‌شود.

از آنجایی که برای انجام فرایند پر کردن دندان در بارداری از بی‌حس‌های موضعی استفاده می‌شود استفاد از بی‌حسی‌های پریلوکایین و آرتیکایین برای بانوان باردار  در ایران ممنوع است.

زیرا استفاده از این دارو‌ها ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. از جمله این عوارض می‌توان به اسپاسم عضلات و تولد زودهنگام نوزاد اشاره کرد. اما با استفاده از بی‌حسی‌های مجاز مانند لیدوکائین، پریلوکایین و… می‌توان پر کردن دندان را انجام داد.

علاوه براین ممکن است دارو‌هایی که پس از انجام فرایند پر کردن دندان در بارداری تجویز شود بر روی جنین تأثیر‌گذار باشند که این مسأله هم با توجه به نظر دندانپزشک متخصص قابل حل شدن است.

یکی دیگر از عوارض ناشی از پر کردن دندان در بارداری می‌توان به حساسیت بیشتر لثه‌های بانوان به دلیل جابه جایی هورمون‌ها اشاره کرد. با این حال این امر نیز با رعایت کردن نکاتی در حین فرایند پر کردن و پس از آن قابل درمان است

چگونه از خراب شدن دندان در زمان بارداری جلوگیری کنیم؟

اگر نکات بهداشتی دهان و دندان خود را رعایت کنید به احتمال کمتری دچار مشکلاتی در زمینه دندان خواهید شد.

علاوه بر مسواک زدن در زمان‌های معین و استفاده از نخ دندان، سعی کنید از رژیم‌های غذایی سالم پیروی کنید و هوس‌های ناسالم را کنار بگذارید.

همچنین توصیه می‌شود از مسواک زدن بلافاصله پس از تهوع خودداری کنید.

زیرا در آن هنگام مینای دندان بسیار آسیب‌پذیر است. می‌توانید دهان خود را با کمی آب شست وشو دهید و برای مسواک زدن حداقل ۳۰ دقیقه پس از استفراغ اقدام کنید.

 دندان‌های سالم در دوران بارداری

در بسیاری از مواقع، بانوان در دوران بارداری دچار استرس‌ها، نگرانی‌ها و حساسیت‌های زودهنگام می‌شوند یا به مشکلاتی بر می‌خورند که باعث تشدید نگرانی آن‌ها می‌شود که این حالت بسیار طبیعی است.

یکی از این مشکلات، خراب شدن دندان است. این موضوع، جای نگرانی ندارد؛ اما به شرط اینکه بهداشت دهان رعایت شده و به متخصص مراجعه شود.

توجه داشته باشید که دوران بارداری، یک دوران حساس است و باید تمام کارهایی که در این دوران انجام می‌دهید، زیر نظر متخصص باشد.

آیا پر کردن دندان در بارداری امکان دارد؟

بله امکان عصب‌کشی و پر کردن دندان در بارداری با رعات اصول و نکات آن امکان‌پذیر است.

آیا ترمیم دندان در بارداری مضر است؟

با توجه به سن بارداری، دندانپزشک زنان باردار می‌تواند شما را راهنمایی کند که این کار را انجام دهید یا خیر.

آیا دندان خراب در بارداری خطرناک است؟

در صورت رعایت نکردن نکات ذکر شده و پیشروی عفونت دندان خراب، بسیار خطرناک است؛ زیرا عفونت از طریق عروق به جنین می‌رسد و این امر ممکن است باعث تولد زودهنگام نوزاد یا تولد نوزاد به صورت نارس شود.

فهرست محتوا
ویژگی‌های خمیر دندان خوب

عدم رسیدگی به بهداشت دهان و دندان می‌تواند مشکلات بسیاری همچون پوسیدگی دندان، عفونت دهان و لثه، آسیب به سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پر کردن دندان در دوران بارداری

برای رزرو وقت لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت با یکی از شماره های کلینیک (02177737762 ، 02177702655) برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس می‌گیریم.

برای معاینه رایگان لطفا فرم زیر را تکمیل کنید، در اسرع وقت برای قطعی کردن نوبت‌تان تماس می‌گیریم.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.