Search
Close this search box.

کشیدن دندان

کشیدن دندان یکی از رایج‌ترین فعالیت‌های دندان‌پزشکی محسوب شده و معمولا در طی چند مرحله انجام می‌شود. یکی از مهم ترین مراحل کشیدن دندان، مرحله بررسی و تشخیص است. در این مرحله، دندانپزشک بررسی کاملی از دندان مورد نظر شما انجام می‌دهد تا تشخیص دهد که آیا کشیدن دندان لازم است یا نه. 

در مرحله پیش از کشیدن، ممکن است دندانپزشک عکس‌برداری (X-ray) از دندان‌تان را ضروری بداند تا بعد از آن، قادر به بررسی ساختار دقیق تحتی دندان باشد. هرچند احتمال نیاز به معالجه قبلی مانند عصب‌کشی دندان یا درمان عفونت ریشه دندان نیز وجود دارد.

در مرحله کشیدن، دندانپزشک دندان را از لثه جدا می‌کند. قبل از شروع کشیدن نیز معمولاً منطقه مورد‌نظر به طور موضعی بی‌حس می‌شود تا بدین‌صورت، احساس درد شما نیز کاهش یابد.

سپس دندانپزشک با استفاده از ابزارهای خاصی، دندان را به آرامی از دهان‌تان خارج می‌کند. بعد از کشیدن دندان، لثه و منطقه پیرامونی آن به اعمال مراقبت‌های خاصی نیاز دارند. دندانپزشک خونریزی را کنترل کرده و راهنمایی‌های لازم را برای مراقبت به شما ارائه می‌دهد.

به طور کلی، مدت زمان کشیدن متغیر است و بستگی به پیچیدگی حالت دندان و نحوه اجرای روش کشیدن آن هم دارد.

در برخی از موارد، فرآیند کشیدن دندان ممکن است تنها چند دقیقه طول بکشد. در حالی که در موارد دیگر ممکن است، برای دندان های سخت‌تر و پیچیده‌تر، احتیاج به صرف زمان بیشتری باشد.

مهم‌ترین نکته این است که فرایند را بهتر است به یک دندانپزشک حرفه‌ای و متخصص واگذار کنید تا از نتیجه نهایی نیز رضایت کامل داشته باشید.

کشیدن دندان چند روز درد دارد؟

مدت زمانی که درد پس از کشیدن دندان به طول می‌انجامد، بستگی به عوامل مختلفی دارد. از جمله نوع دندان کشیده شده، پیچیدگی عمل، سلامت عمومی شما و همچنین توانایی بهبود و بازیابی بدن شما و…

در اکثر موارد، پس از کشیدن، درد و تورم لثه و منطقه پیرامونی طبیعی‌ست و اغلب در مدت چند روز تا یک هفته کاهش می‌یابد. در این مدت، ممکن است درد و سفتی در ناحیه پیرامونی دندان کشیده شده ایجاد شود.

از جمله راه‌های موثر در تسکین دردتان این است که از داروهای ضد التهاب یا ضد درد تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید. قرار دادن یک پک یخ روی گونه خارجی منطقه کشیده شده به مدت 10 تا 15 دقیقه به صورت مکرر در طول روز می‌تواند ورم و درد را کاهش دهد. استفاده از نرم‌کننده‌های دهان موضعی مانند ژل لیدوکائین نیز به تسکین درد شما کمک خواهند کرد.

کشیدن دندان چقدر طول می‌کشد؟

معمولاً زمان برای هر فرد متفاوت است. این زمان تحت‌تأثیر عوامل مختلفی تعیین می‌شود:

1- نوع دندان: نوع دندان بر زمان کشیدن تأثیر می‌گذارد. برخی از دندان‌ها ممکن است به سختی جدا شده و برای درمان نیاز به زمان بیشتری داشته باشند.

2- وضعیت دندان: وضعیت دندان مانند شکستگی یا تورم لثه، می‌تواند زمان کشیدن را تحت‌تأثیر قرار دهد. در برخی موارد قبل از کشیدن دندان، ممکن است نیاز به معالجه قبلی داشته باشید تا نرمی و آسانی کشیدن دندان تضمین شود.

3- تجربه دندانپزشک: تجربه و مهارت دندانپزشک از جمله عوامل تاثیرگذار روی نتیجه نهایی‌ است. یک دندانپزشک ماهر با استفاده از تکنیک‌های مناسب و دستگاه‌های پیشرفته، به شما کمک می‌کند تا زمان کشیدن دندان را کاهش دهید.

4- عوامل فردی: عوامل فردی مانند سلامت دهان و لثه، جوانسازی و توده استخوان نیز تاثیر قابل‌توجهی روی درد حاصل از کشیدن دندان دارند. همچنین، در صورت وجود عوارض بعد از کشیدن دندان مبتنی بر شرایط فردی، زمان لازم برای بهبود نیز باید در نظر گرفته شود. معمولاً زمان طبیعی در حدود 20 تا 45 دقیقه است. با این حال، این مدت زمان می‌تواند با توجه به شرایط شما و توصیه‌های دندانپزشک متغیر باشد.

کشیدن دندان به عصب رسیده

اگر دندانی به عصب رسیده و نیاز به کشیدن دارد، فرآیند کشیدن آن معمولاً پیچیده‌تر از کشیدن یک دندان معمولی‌ست. در این حالت، دندانپزشک شما احتمالاً با استفاده از روش‌های خاصی برای جدا کردن دندان از بافت‌های اطراف آن اقدام خواهد کرد. البته برنامه دقیق، بستگی به وضعیت و موقعیت دندان در دهان شما دارد و تصمیم نهایی در این زمینه توسط دندانپزشک تخصصی‌تان گرفته خواهد شد.

به این صورت است که در ابتدا دندانپزشک، باید موقعیت دقیق دندان را بررسی کند و با استفاده از رادیوگرافی (X-ray) و سایر تصاویر تشخیصی، برنامه‌ریزی مناسب را انجام دهد.

قبل از کشیدن دندان به عصب، منطقه مورد نظر بی‌حس می‌شود و لثه اطراف دندان آماده می‌گردد. در بعضی موارد، لازم است دندانپزشک قسمتی از بافت‌های اطراف دندان را جراحی کند تا دسترسی بهتری به دندان داشته باشد. بعد از آن نیز با استفاده از ابزارهای خاصی مانند پینس، دندانپزشک شروع به جدا کردن دندان از بافت‌های اطراف آن می‌کند.

این مرحله ممکن است زمان‌بر و در عین‌حال پیچیده‌تر باشد. زیرا دندان به عصب رسیده، اغلب بافت‌های اطراف خود را درگیر کرده یا به دندان‌های همسایه متصل است. پس از جدا کردن دندان از بافت‌های اطراف، دندانپزشک می‌تواند با استفاده از ابزارهای خاص و با تجزیه دندان به قسمت‌های کوچکتر، آن را کشیده و از دهان خارج کند. احتمالا بعد از کشیدن دندان، منطقه پیرامونی لثه دچار خونریزی شود. در این حالت دندانپزشک گاز پنبه‌ای را روی ناحیه خونریزی قرار می‌دهد تا بتواند آن را کنترل کند.

کشیدن دندان چقدر هزینه دارد؟

هزینه کشیدن دندان بستگی به عوامل مختلفی دارد. این هزینه معمولاً براساس نوع دندان مورد‌نظر شما تعیین می‌شود. به عنوان مثال، کشیدن یک دندان شیری (دندان بچگانه) معمولاً هزینه کمتری نسبت به کشیدن یک دندان دائمی دارد. اگر کشیدن به علت یک عارضه ساده صورت بگیرد، ممکن است هزینه آن کمتر باشد. اما اگر نیاز به جراحی یا روش‌های پیچیده‌تری داشته باشد، طبیعتا هزینه آن نیز بیشتر خواهد بود.

هزینه کشیدن دندان در مناطق مختلف یک کشور متفاوت است. این مسئله تحت‌تاثیر تفاوت در هزینه‌های عمومی مراقبت‌های سلامت دندان در هر منطقه است.

البته اگر بیمه دندان داشته باشید، هزینه کشیدن دندان بسته به نوع بیمه و پوشش آن متفاوت خواهد بود. بعضی از بیمه‌ها هزینه یک قسمتی یا حتی تمامی هزینه را پوشش می‌دهند. با توجه به این عوامل، ارائه قیمت دقیق برای کشیدن دندان بدون داشتن اطلاعات بیشتر امکان‌پذیر نیست. بنابراین بهترین راه برای دریافت قیمت دقیق، مراجعه به یک دندانپزشک محلی و مشاوره با او در این‌رابطه است.

کشیدن دندان چه عوارضی دارد؟

کشیدن دندان ممکن است با برخی از عوارض و مشکلات نیز همراه باشد. به عنوان مثال ممکن بعد از کشیدن دندان، منطقه جراحی دچار خونریزی شود.

این خونریزی معمولاً در چند روز اول پس از جراحی کمتر می‌شود. علاوه بر آن پس از کشیدن دندان، ممکن است منطقه اطراف دندان موردنظر کمی ورم داشته باشد.

این وضعیت معمولاً در چند روز اول بعد از جراحی بهبود می‌یابد. در برخی از موارد، درد و عدم راحتی در ناحیه جراحی نیز احساس می‌شود. همچنین در بعضی از افراد احساس تهوع نیز وجود دارد که البته این امر معمولاً بر اثر داروهای استفاده شده جهت بی حس شدن ناحیه موردنظر است.

بعد از کشیدن دندان امکان بروز عفونت نیز وجود دارد. بنابراین اگر علائم عفونت مانند تورم شدید، درد شدید، خونریزی غیرعادی یا تب را تجربه کردید، در اولین فرصت این مسئله را به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

با توجه به این که بعد از کشیدن دندان، دندان‌های همسایه و به‌خصوص دندان‌های مجاور به فضای خالی موجود حساس می‌شوند، بنابراین امکان کوچک شدن‌شان نیز وجود دارد.

هرچند این مسئله معمولاً در چند هفته پس از جراحی بهبود می‌یابد. بهتر است پس از کشیدن دندان، دستورات پس از جراحی دندانپزشک خود را رعایت کنید و در صورت بروز هرگونه علامت غیرعادی یا نگرانی، او را در جریان این امر قرار دهید.

کشیدن دندان جلو درد دارد؟

کشیدن دندان جلو ممکن است همراه با درد و عدم راحتی باشد. درد پس از کشیدن دندان جلو معمولاً به دلایل زیر بروز می‌کند:

1- التهاب لثه: کشیدن دندان جلو باعث می‌شود لثه در ناحیه جراحی، آسیب دیده و التهابی شود. این التهاب می‌تواند منجر به درد، تورم و حساسیت شود.

2- عفونت: عفونت ممکن است در ناحیه جراحی رخ دهد و عوارضی مانند درد، تورم و تغییر رنگ لثه را به همراه داشته باشد.

3- آسیب به بافت‌های اطراف: در هنگام کشیدن دندان جلو، ممکن است بافت‌های اطراف نیز آسیب ببینند. این آسیب‌ها می‌توانند منجر به درد و تبخیر در ناحیه جراحی شوند.

برای کاهش درد و عدم راحتی پس از کشیدن دندان جلو، بهتر است از دندان‌پزشک خود بخواهید که داروهای تسکین درد را برایتان تجویز کند.

قرار دادن یک بسته یخ یا یخ بسته شده در دستمال روی ناحیه دردناک، ممکن است به کاهش تورم و درد کمک کند. در صورت تجویز دندانپزشک، استفاده از مقدار مناسبی از داروهای ضد التهاب برای کاهش التهاب و درد مفید است.

در دوران بعد از کشیدن دندان به بدن خود استراحت کافی دهید و غذاهای نرم و خنک را مصرف کنید تا پروسه بهبود شما سرعت گیرد. همچنین راهنمایی‌ها و دستورات دندانپزشک خود در رابطه با مراقبت‌های پس از جراحی را نیز به خوبی رعایت کنید.

فهرست محتوا
ویژگی‌های خمیر دندان خوب

عدم رسیدگی به بهداشت دهان و دندان می‌تواند مشکلات بسیاری همچون پوسیدگی دندان، عفونت دهان و لثه، آسیب به سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کشیدن دندان

برای رزرو وقت لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت با یکی از شماره های کلینیک (02177737762 ، 02177702655) برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس می‌گیریم.

برای معاینه رایگان لطفا فرم زیر را تکمیل کنید، در اسرع وقت برای قطعی کردن نوبت‌تان تماس می‌گیریم.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.