اکثر افراد با گروههای سنی مختلف معمولاً مشکلاتی با پوسیدگی دندان خود دارند؛ بنابراین توجه به نقش دندانها در سلامت و زیبایی لبخند هر فرد مهم است. بسیاری از مردم از هزینههای بالای خدمات دندانپزشکی میترسند؛ بنابراین حتی در مواقع اضطراری از مراجعه به کلینیک خودداری میکنند. این کار میتواند بر میزان پوسیدگی دندان و هزینه پر کردن تأثیر بگذارد.
هنگامی که در دندان شما حفره ایجاد میشود، دندانپزشک پوسیدگی را از دندان شما خارج و از یک پرکننده برای پوشاندن یا پر کردن ناحیهای که مواد پوسیده شده است استفاده میکند. در گذشته، پرکنندهها مادهای نقرهای رنگ بودند که به نام آمالگام شناخته میشد و تفاوت آن با دندان طبیعی کاملاً قابل مشاهده بود. با گذشت زمان، گزینههای دیگری مثل کامپوزیت ظاهر شدند. هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت به عوامل متعددی وابسته بوده که در این مقاله از سایت ترنج مورد بررسی قرار گرفته است.
پر کردن دندان با کامپوزیت چیست؟
پرکردن دندان اولین خط دفاع ترمیمی شما در برابر پوسیدگی دندان است. پر کردن حفره اساساً یک وصله یا ناحیه بازسازی شده در داخل دندان شما بوده که برای جلوگیری از گسترش آسیب انجام میگیرد. مواد پرکننده دندان انعطافپذیر هستند؛ بنابراین دندانپزشک شما میتواند آن را در نواحی خاصی در سراسر دهان شما شکل دهد. کامپوزیت دندان جزو متداولترین مواد ترمیمی برای پر کردن دندانها به حساب میآیند.
پرکنندههای کامپوزیت ترکیبی از پلاستیک و سرامیک بوده که کاملا هم رنگ دندان هستند. همین موضوع آنها را به گزینهای عالی برای دندانهایی تبدیل میکند که هنگام صحبت یا لبخند در معرض یا قابل مشاهده هستند.
کامپوزیتها اکنون موادی هستند که به بهترین شکل خواستههای زیبایی شناسی و ماندگاری را برای افراد برآورده میکنند. این ماده درسالهای اخیر به طور مداوم درحال پیشرفت بوده و بادوامتر و زیباتر شده است.
پرکنندههای کامپوزیت برای ترمیم دندانهای ترک خورده یا آسیب دیده موثر هستند، زیرا با دندان شما ترکیب می شوند و ظاهری طبیعی به آنها میدهند. دندانهایی فشار زیادی را تحمل میکنند، مانند دندانهای آسیاب که مسئول جویدن هستند، معمولاً کاندیدهای مناسبی برای پر کردن با کامپوزیت نیستند. هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت به نسبت آمالگام بیشتر است که دلیل آن ظاهر این پرکننده است.
قیمت پر کردن دندان با کامپوزیت
اگر حفره دندان شما کوچک تا متوسط باشد، نیاز به پر کردن دندان دارید. بسیاری از مردم در زمان مناسب به دندانپزشک برای پر کردن حفره دندان خود مراجعه نمیکنند، چراکه نگران هزینههای آن هستند. هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت بسته به اندازه ترمیمی که نیاز دارید میتواند متفاوت باشد؛ بنابراین، هر چه زودتر به دندانپزشک خود مراجعه کرده و حفرهتان را پر کنید، نه تنها دندانتان سریعتر درمان شده و جلوی بدتر شدن اوضاع آن گرفته میشود، بلکه هزینه کمتری برای شما به همراه خواهد داشت.
بسیار مهم است که به خاطر داشته باشید که حفرهها عفونتهای باکتریایی هستند که اگر آنها را درمان نکنید به گسترش خود ادامه میدهند؛ بنابراین پیشگیری از آسیب دیدن دندانهای دیگر شما لازم و ضروری است. اگر نگران قیمت پرکردن دندان با کامپوزیت هستید و به دندانپزشک مراجعه نمیکنید، لازم است به شما بگوییم که هر چه بیشتر منتظر بمانید تا دندان خود را تعمیر کنید، قیمت افزایش پیدا میکند. در نهایت یک حفره میتواند به تدریج به عصب گسترش پیدا کرده یا آنقدر آسیب ساختاری ایجاد کند که نتوانید با پر کردن دندان خود را نگه دارید و مجبور به کشیدن آن شوید.
عوامل موثر بر هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت
کیفیت و ماندگاری یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر هزینه ترمیم دندان با کامپوزیت در کلینیکهای مختلف است که هر چه کیفیت خدمات بالاتر باشد قیمت کامپوزیت دندان نیز بالاتر میرود. به طور کلی تعیین نهایی قیمت کامپوزیت دندان به هر یک از عوامل زیر بستگی دارد:
- مکان، امکانات و تجهیزات مورد استفاده در کلینیک برای بیماران
- میزان تخصص و تجربه دندانپزشک
- کشور سازنده و برند کامپوزیت
- تعداد دندان هایی که قصد پر کردن آنها با کامپوزیت دارید
- هزینه ترمیم دندانهای پوسیده در صورت نیاز به انجام آن قبل از پر کردن
- هزینه عصب کشی در صورت تشخیص پزشک
در ادامه بعضی از عوامل موثر بر هزینه کامپوزیت دندان را شرح دادهایم:
تعداد دندانهای پوسیده
تعداد دندانهایی که قصد پر کردن آنها را دارید، بر هزینه کلی شما تأثیر میگذارد. اگر قصد پر کردن بیش از یک عدد از دندانهای خود با کامپوزیت را دارید، قطعا هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت شما زیاد خواهد شد.
دستمزد دندانپزشک
دستمزد کار میتواند از دندانپزشکی به دندانپزشک دیگر بسیار متفاوت باشد. برخی از دندانپزشکان هزینه بیشتری برای روشهای دندانپزشکی درمانی نسبت به سایر انواع کارهای دندانپزشکی دریافت میکنند. همچنین، دندانپزشک باید قبل از پر کردن دندان با کامپوزیت، آن را به خوبی بررسی کند و اگر دندان شرایط پر شدن را داشت این درمان را روی آن اجرایی کند.
پوشش بیمهای شما
نوع پوشش بیمه دندانپزشکی شما بر میزان پرداختی شما از جیبتان تأثیر دارد. بعضی از بیمه نامههای دندانپزشکی هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت را پوشش نمیدهند. اگر از پوشش بیمه خود برای هزینه کامپوزیت دندان مطمئن نیستید، برای اطمینان از نمایندگی بیمه خود پرس و جو کنید. با شرکت بیمه دندانپزشکی خود تماس بگیرید تا هر سوال دیگری در مورد میزان پرداختی بیمه خود دارید بپرسید.
موقعیت
هزینهی هر واحد کامپوزیت دندان با توجه به محل مطب دندانپزشکی میتواند کمتر یا بیشتر باشد. به عنوان مثال، معمولاً هزینه پر کردن با کامپوزیت دندان در یک شهر بزرگ گران قیمتتر از یک شهر کوچک است؛ بنابراین موقعیت شما بر هزینه نهایی اثرگذار است.
تجربه دندانپزشک شما
مطمئن شوید که دندانپزشک شما سابقه خوبی در پر کردن دندان با کامپوزیت دارد. از افراد مختلف پرس و جو کنید و از تجربه دندانپزشک خود مطلع شوید. ممکن است یک دندانپزشک باتجربه هزینه بیشتری بخواهد، اما عملکرد بهتری نسبت به یک دندانپزشک بیتجربه داشته باشد.
اگر دندانپزشک از تجربه کافی برای پر کردن دندان برخوردار نباشد، ممکن است با دندان پر کرده خود احساس راحتی نداشته باشید و شما را اذیت کند؛ بنابراین باعث میشود تا چندین بار برای ترمیم و اصلاح دندان پر کرده خود به مطب رفت و آمد کنید و در پی آن مجبور شوید هزینه و زمان بیشتری را صرف کنید. کم بودن هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت، همیشه جزو مزیت به حساب نمیآید.
تفاوت قیمت آمالگام و کامپوزیت
کامپوزیتها نوعی پرکردگی دندان سفید هستند که برای پر کردن دندانهای جلویی استفاده میشود. برای پر کردن دندان با مواد سفید، دندانپزشک ناحیه کوچکی از دندان را تراشیده و سپس حفره را با کامپوزیت پر میکند. آمالگام نوعی ماده پرکننده نقره است که از نقره، نیکل، روی و مقداری جیوه تشکیل شده است.
هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت یا پرکننده رنگ دندان عموماً بیشتر از دندان با آمالگام است زیرا به تجهیزات خاصی نیاز دارد. البته این هزینه به نوع کامپوزیت و میزان پوسیدگی دندان بستگی دارد.
پرکردن آمالگام یا نقره ترکیبی از چندین فلز است که رنگی نقرهای دارد و پس از قرار گرفتن روی دندان ترمیم شده، رنگ دندان را تیره میکند. مزیت ترکیب آمالگام این است که در برابر فشار جویدن مقاومت بیشتری دارد. دندانپزشک پس از بیهوشی محل، قسمت پوسیده دندان را تراشیده و سپس حفره ایجاد شده را با آمالگام پر میکند.
هزینه پر کردن دندان با آمالگام کمتر از سایر مواد پرکننده است و آمالگام عمدتاً برای پر کردن دندانهای خلفی استفاده میشود. قیمت پر کردن دندان با مواد آمالگام حدود 650 هزار تومان تا یک میلیون تومان است؛ تفاوت قیمت آمالگام و کامپوزیت کمی زیاد است و قیمت پر کردن دندان با آمالگام به صرفهتر از سایر مواد پرکننده دندان به نظر میآید. دلیل گران بودن پرکننده کامپوزیت دندان، کیفیت و رنگ آن است.
هزینه ترمیم دندان با کامپوزیت چقدر است؟
اگرچه قیمت پر کردن دندان با کامپوزیت خیلی کم نیست، اما این روش کم هزینهترین روش درمانی زیبا برای دندانهای آسیب دیده درنظر گرفته میشود. کامپوزیت دوام، کیفیت و زیبایی خوبی به همراه دارد.
قیمت پر کردن با کامپوزیت به عوامل مختلفی وابسته بوده و متغیر است. باید بدانید که هزینه نهایی پر کردن دندان با کامپوزیت، به درصد آسیب دیدگی دندانهای شما، روند طراحی و ساخت، کیفیت مواد و تعداد لایههای کامپوزیت استفاده شده، بستگی دارد و تمامی این موارد، در قیمت کامپوزیت دندان موثر هستند. به طور کلی طبق تعرفه هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت حدود یک میلیون و 500هزار تومان تا 3 میلیون تومان است.
پر کردن دندان با کامپوزیت قیمت مناسب
امروزه پر کردن یا ترمیم دندان یکی از اصلیترین دلایل مراجعه به مراکز دندانپزشکی و یکی از رایجترین و قدیمیترین درمانهای دندانپزشکی به حساب میآید. هدف از پر کردن دندان با کامپوزیت حفظ ساختار و جلوگیری از کشیدن دندان است. به دلایل مختلف ممکن است یک دندان نیاز به پر شدن داشته باشد و پزشک بر اساس میزان و محل پوسیدگی و آسیب دندان، درمان مناسب را انتخاب کند. پر کردن دندان با کامپوزیت زمانی انجام میشود که دندان کاملاً پوسیده نشده و قدرت پر شدن را داشته باشد.
قیمت نهایی پر کردن دندان با کامپوزیت توسط دندانپزشک پس از بررسی شرایط دندان شما تعیین میشود، زیرا به عوامل متعددی بستگی دارد که بخشی از آن را دندانپزشک مشخص میکند.
برای آگاهی از هزینه ی هر واحد کامپوزیت دندان، میتوانید با مشاوران ما ارتباط برقرار کنید.