Search
Close this search box.

علت بوی بد دهان بعد از کامپوزیت و چگونگی درمان آن

راهنمای مطالعه

شاید بوی بد دهان را بتوانیم مهم‌ترین فاکتوری معرفی کنیم که می‌تواند روابط ما را با اطرافیانمان خراب کند! تصور کنید با یک شخصی که از اطلاعات بالایی در زمینه مورد نظر برخوردار است؛ فرصت دیدار داشته باشید؛ اما وقتی با او شروع به صحبت می‌کنید؛ متوجه بوی بد دهان او خواهید شد. آیا می‌توانید گفتگوی خود را ادامه دهید یا تنها به دنبال راهی برای خلاص شدن از آن هستید؟

داشتن دندان‌هایی زیبا و سالم نه تنها چهره آنها را زیباتر نشان می‌دهد بلکه به سلامت بدنی آنها نیز کمک می‌کند. افراد می‌توانند با وجود سلامت دهان و دندان، لبخندهای زیباتری بزنند و روابط خود را با اعتمادبه‌نفس بیشتری برقرار کنند. به همین علت اگر نقصی در دندان‌های خود می‌بینند؛ معمولا به سراغ کامپوزیت و لمینت می‌روند تا دندان‌هایی درخشان و صدفی داشته باشند!  آنچه که ممکن است افراد را در این کار به شک بیاندازد یا از انجام آن پشیمان کند؛ علت بوی بد دهان بعد از کامپوزیت است که به راحتی رفع نمی‌شود؛ اما چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

کامپوزیت چگونه باعث بوی بد دهان می شود؟

کامپوزیت یکی از پرمخاطب‌ترین خدمات دندانپزشکی است که علاوه بر مقرون‌به‌صرفه بودن، به سرعت انجام می‌گیرد و ماندگاری بالایی دارد. کامپوزیت با مواد چسبنده‌ای که از آن تشکیل شده است، پیوندی قوی با مینا و عاج دندان ایجاد می‌کند و باعث ترمیم دندان می‌شود. در صورتی که این مواد با کیفیت مناسبی انتخاب نشوند یا مراحل کاشت کامپوزیت با توجه به استانداردهای تکنیک‌های آن انجام نشود؛ ممکن است بوی بد دهان را در پیش داشته باشد. به همین علت در پاسخ به اینکه آیا کامپوزیت ونیر باعث بوی دهان می‌شود؛ باید گفت کامپوزیت به تنهایی باعث بوی بد دهان نمی‌شود و به عوامل مختلفی بستگی دارد.

مهم ترین دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

بوی بد دهان، یکی از رایج‌ترین عوارضی کامپوزیت است که در بیشتر کسانی که این عمل را انجام داده‌اند؛ دیده می‌شود؛ اما بااین‌حال شدت آن در افراد مختلف، متفاوت است. ازاین‌رو با توجه به شایع بودن این عارضه، به مهم‌ترین دلایل ایجاد آن پرداختیم تا با آگاه شدن از آنها بتوانید بوی بد دهان خود را از بین ببرید.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

چه کامپوزیت کرده باشید و چه آن را انجام نداده باشید؛ در صورتی که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکنید؛ با بوی بد دهان مواجه می‌شید. عدم رعایت بهداشت کافی به خصوص در کسانی که دندان‌های خود را کامپوزیت کرده‌اند؛ علاوه بر ایجاد بوی بد دهان، باعث پوسیدگی دندان‌ آنها نیز می‌شود؛ چرا که باکتری‌ها می‌توانند در فاصله‌های بین دندان‌ها و روکش‌ها رشد کنند و گسترش یابند. به همین دلیل پس از کامپوزیت سعی کنید روال سابق مسواک زدن خود را از سر بگیرید و از نخ دندان نیز استفاده کنید.

استعمال دخانیات

اگر به دنبال علت بوی بد دهان بعد از کامپوزیت هستید؛ سابقه مصرف دخانیات خود را در نظر بگیرید. به طور کلی استعمال دخانیات همچون سیگار و قلیان، دندان‌ها را در معرض پوسیدگی، زرد شدن و شکست شدن قرار می‌دهد. ازهمین‌رو بسیاری از افراد سیگاری دندان‌هایی بدشکل و زرد رنگ دارند و با بوی بد دهان مواجه هستند. پس اگر می‌خواهید سلامت دندان‌های خود را حفظ کنید و دهانتان بوی بدی ندهد؛ از مصرف دخانیات پرهیز کنید.

خوردن برخی از خوراکی های خاص

خوردن خوراکی‌هایی همچون سیر و پیاز باعث بوی بد دهان در افراد می‌شود. همچنین در صورتی که گوشت درون غذایی که میل می‌کنید در میان دندان‌های شما گیر کند؛ می‌تواند موجب بوی بد دهان شما شود. به همین علت برای جلوگیری از بوی بد دهان، بهتر است پس از گذشت زمان مناسبی بعد از هر وعده غذایی از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.

دهانشویه‌های آنتی باکتریال نیز که قدرت بیشتری برای از بین بردن میکروب‌ها و باکتری‌ها دارند نیز گزینه مناسبی برای رفع بوی بد دهان به شمار می‌روند. البته خوردن مواد خوراکی همچون لبنیات و میوه‌های اسیدی نیز می‌تواند باعث ترشح اسید معده شده و در نهایت بوی بد دهان را به دنبال داشته باشد که این مورد ربطی به علت بوی بد دهان بعد از کامپوزیت ندارد و پیشنهاد می‌شود به پزشک متخصص جهت درمان آن مراجعه کنید.

وجود بیماری های لثه و دندان

وجود بیماری‌های لثه همچون پریودنتال از جمله دلایلی است که می‌تواند باعث بوی بد دهان شود. در واقع بیماری‌های لثه موجب می‌شوند که پلاک‌های دندانی در اطراف روکش کامپوزیت ونیر شکل بگیرند و با التهاب لثه، بوی بدی همچون بوی عفونت ایجاد کنند. در صورتی که این التهاب ادامه پیدا کند می‌تواند به کامپوزیت و استخوان فک نیز آسیب برساند. از جمله علائم بیماری‌های لثه، می‌توان به خون‌ریزی، قرمزی و تورم و دندان‌هایی لق و حساس اشاره کرد که در صورت درمان نشدن می‌توانند علت بوی بد دهان بعد از کامپوزیت شوند.

مصرف انواع داروهای خاص

برخی از داروهایی که افراد مصرف می‌کنند می‌توانند دهان را خشک کرده و باعث ایجاد بوی بد آن شوند. اگر با چنین مشکلی مواجه هستید تنها کافی است از دهان‌شویه‌های مناسب یا مرطوب‌کننده‌های دهان استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که مصرف داروها ربطی به وجود کامپوزیت برای بوی بد دهان ندارد و تنها می‌تواند شدت آن را کمی افزایش دهد.

بی احتیاطی دندانپزشک در استفاده از کامپوزیت

یکی از مهم‌ترین مواردی که در هنگام پاسخ به سوال اینکه آیا کامپوزیت ونیر باعث بوی بد دهان می‌شود؛ توجه به نوع کامپوزیت، نوع کاشت آن و قرارگیری آن در دهان است. اگر کامپوزیتی که پزشک از آن استفاده می‌کند؛ اصل نباشد می‌تواند نتیجه رضایتمندی ارائه ندهد.

همچنین در صورتی که نصب و کاشت کامپوزیت با دقت و با توجه به استانداردهای آن انجام نشود؛ می‌تواند بوی بد دهان را در پی داشته باشد. از جمله این استانداردها می‌توان به تراشیدن دندان، تطابق ونیر با لبه دندان و توجه به فاصله مناسب کامپوزیت با دندان اشاره کرد. البته در نظر داشته باشید که انتخاب دندانپزشکی متخصص و مجرب می‌تواند عوارض ناشی از کاشت کامپوزیت را تا حد زیادی کاهش دهد و مانع از پوسیدگی و ایجاد بوی بد دهان شود.

بوی بد دهان را چگونه درمان کنیم؟

با توجه به علت بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، شما می‌توانید با توجه به هر یک از دلایل بوی بد دهان خود را درمان کنید؛ اما برای پیشگیری و رفع کامل آن راهکارهای زیر نیز توصیه می‌شود.

  • نوشیدن آب زیاد: آب محیط دهان را مرطوب نگه می‌دارد.
  • جویدن آدامس: آدامس‌های بدون شکر علاوه بر مرطوب نگه داشتن دهان، باعث خوشبو شدن آن می‌شوند.
  • آب‌نبات نعنایی: این نمونه آب‌نبات‌ها باکتری‌ها و ذرات غذایی که در میان لثه، دندان و کامپوزیت قرار دارند را از بین می‌برند.
  •   دهانشویه مناسب: استفاده از دهانشویه‌های آنتی‌باکتریال و آنتی‌سپتیک مانع از رشد باکتری‌ها در دهان می‌شود.

آیا کامپوزیت ونیر باعث بوی بد دهان می شود؟

کامپوزیت روکشی است که بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرد و آنها را ترمیم می‌کند. اگر نوع مواد تشکیل‌دهنده آن از کیفیت مناسبی برخودار نباشد یا روکش آن به درستی بر روی دندان قرار نگیرد؛ می‌توان آن را مهم‌ترین علت بوی بد دهان بعد از کامپوزیت دانست که باید به فکر چاره‌ای برای درمان آن بود. به جز این مورد، عوامل دیگری از رعایت نکردن بهداشت گرفته تا مصرف برخی از داروها نیز می‌توانند بر شدت بوی بد دهان تاثیر بگذارند که با تشخیص درست آنها می‌توان نسبت به رفع آنها اقدام کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علت بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

برای رزرو وقت لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت با یکی از شماره های کلینیک (02177737762 ، 02177702655) برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس می‌گیریم.

برای معاینه رایگان لطفا فرم زیر را تکمیل کنید، در اسرع وقت برای قطعی کردن نوبت‌تان تماس می‌گیریم.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.