Search
Close this search box.

جرمگیری دندان

جرم ها رسوبی هستند که روی دندان‌ ها و لثه تشکیل می ‌شوند و نه‌ تنها باعث ایجاد بوی بد دهان می ‌شوند بلکه رنگ و سلامت دندان‌ ها را نیز تحت تاثیر قرار می ‌دهد و می‌ تواند به پوسیدگی آن ها و بروز بیماری‌ های لثه منجر شود. البته افرادی که زیاد چای و قهوه مصرف می ‌کنند و سیگار می ‌کشند زودتر دچار جرم دندان خواهند شد. پس به نوعی باید جرم دندان ‌ها را از بین ببریم

بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که بزاق دهان به صورت طبیعی دارای املاح بسیار زیادی است که در قسمت ‌هایی از دهان و دندان‌ ها رسوب می‌ کند و به مرور زمان هم میکروب ‌های دهانی و مواد غذایی به این رسوبات اضافه می ‌شوند

در مراحل اولیه این پلاک ‌ها به راحتی با مسواک ‌زدن و نخ‌ دندان کشیدن قابل پاک شدن است، اما به مرور زمان به لایه‌ ای سخت تبدیل می ‌شود که نیاز به مداخلات درمانی دارد، یعنی برای از بین بردن جرم باید به دندانپزشک مراجعه و جرمگیری کنید.

آیا جرمگیری برای دندان ضرر دارد؟

بیشتر افراد تصور می ‌کنند جرمگیری مینای دندان‌ ها را از بین می ‌برد و زمینه بروز پوسیدگی‌ را فراهم می ‌کند. در حالی که جرم دندان علاوه بر اینکه برای لثه و بافت ‌های نگهدارنده دندان مضر است، محلی برای تجمع و تکثیر میکروب‌ ها به حساب می ‌آید و فقط با جرمگیری می‌توان این مشکل را برطرف نمود در نتیجه جرم است که ضرر دارد نه جرمگیری، خیلی‌ها می ‌گویند جرمگیری دندان باعث حساس شدن دندان‌ ها می‌شود و در صورت مصرف نوشیدنی گرم یا سرد دندان ‌ها تیر می ‌کشند وجود جرم روی دندان ‌ها به علت ضخامتی که دارد به عنوان یک عایق عمل می‌ کند و تا حدی جلوی حس دندان ‌ها را می‌گیرد. بنابراین طبیعی است که با برداشته شدن آن بهتر متوجه تغییرات حرارتی شویم. البته این حساسیت همیشگی نیست و بعد از چند روز از بین می‌رود پس نگران نباشید.

عوامل موثر بر ایجاد جرم دندان کدامند؟

میزان جرم ایجاد شده روی دندان ها بستگی به نوع ترکیبات بزاق، عادات تغذیه ای و وضعیت بهداشت دهان و دندان افراد دارد. هر چه محیط دندان قلیایی تر باشد (مثلا کسانی که ترشح زیاد بزاق دارند یا مرتبا مکمل های پروتئینی جهت بدنسازی مصرف می نمایند)، میزان و سرعت تشکیل جرم دندانی بیشتر خواهد بود. تشکیل جرم در سطوح داخلی دندان های جلوی پایین و سطوح مجاور مجاری غدد بزاقی شدیدتر است. علت این امر، دسترسی مشکل تر به این نواحی، کم دقتی افراد در مسواک زدن این نواحی و همچنین ترشح و تماس بیشتر بزاق با این سطوح می باشد. با این حال همه افراد می توانند با مسواک زدن صحیح، کشیدن نخ دندان و رعایت بهداشت دهان تشکیل جرم را به حداقل برسانند.

هر چند وقت یک بار باید جرم گیری کرد؟

بسته به میزان جرم ایجاد شده روی دندان ها، بیشتر افراد سالی یک تا دو بار نیاز به جرمگیری دارند. افراد سیگاری، افرادی که ترشح بزاق فراوان دارند و افرادی که به خوبی مسواک نمی زنند، ممکن است زودتر از شش ماه نیاز به جرمگیری دندان داشته باشند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلینیک دندانپزشکی ترنج

برای رزرو وقت لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت با یکی از شماره های کلینیک (02177737762 ، 02177702655) برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس می‌گیریم.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.