Search
Close this search box.

دندانپزشکی برای زنان باردار

طبیعی است که برای بسیاری از مادران باردار این سوال و نگرانی پیش بیاید که آیا انجام درمان‌های دندانپزشکی برای زنان باردار مشکلی به وجود می‌آورد؟ و برای جلوگیری از این مشکلات چه کارهایی باید انجام بدهند؟

برای اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در مورد خدمات دندانپزشکی مخصوص زنان باردار در کلینیک دندانپزشکی ترنج که در تهران واقع شده است با شماره‌های ذیل تماس بگیرید.

برای مشاوره و معاینه رایگان توسط متخصص فرم زیر را تکمیل نمایید، پذیرش کلینیک برای هماهنگی زمان دقیق معاینه با شما تماس خواهد گرفت.

در ساعات کاری کلینیک: 02177737762

در ساعات غیرکاری کلینیک به صورت شبانه‌روزی پاسخگو هستیم: 09196599211

اگر هم قصد مراجعه حضوری و معاینه دندان‌های‌تان قبل یا در حین بارداری دارید به این آدرس مراجعه نمایید:

تهران، فلکه دوم تهرانپارس ، فرجام شرق ، روبروی، اداره برق، کلینیک دندانپزشکی ترنج​ [مسیریابی با گوگل‌مپ]


رسیدگی به دندان‌ ها به منظور پیشگیری از عفونت دندان در دوران بارداری برای اجتناب از عفونت‌‌هایی مانند عفونت لثه در زنان باردار که می‌توانند با زایمان زودرس در ارتباط باشند، از جمله کارهای ضروری در این دوران است.

به یاد داشته باشید که ایمن ‌ترین و بهترین اقدام دندانپزشکی برای مادران باردار موکول کردن تمامی کارهای غیرضروری مربوط به دندان‌‌هایشان به بعد از زایمان است.

اما با این حال، گاهی اوقات کارهای اورژانسی مثل درمان ریشه‌ دندان یا کشیدن دندان، لازم است. درمان‌‌های گزینشی و اختیاری مانند سفید کردن و دیگر روش‌‌های زیبایی دندانی، باید به بعد از تولد نوزاد موکول شوند. 

اسپری لیدوکائین برای خانم باردار ضرر دارد؟

 استفاده از آنتی ‌بیوتیک

بهتر است بدانید که برای جلوگیری از عفونت دندان ‌ها معمولاً از آنتی ‌بیوتیک استفاده می ‌شود. می ‌توان از آنتی ‌بیوتیک‌ هایی مانند پنیسیلین، آموکسی‌ سیلین و کلیندا مایسین، که در دسته B و ایمن برای بارداری هستند، در دوران بارداری با تجویز پزشک استفاده کرد.

کشیدن دندان در بارداری

جالب است بدانید که در هر زمانی در دوران بارداری می ‌توانید دندان بکشید اما معمولاً دندانپزشک به شما توصیه می‌کند که کشیدن دندان را به سه ‌ماهه‌ دوم موکول کنید. به این ترتیب، در سه ‌ماهه‌ اول که جنین در حال رشد است در معرض پرتو ایکس قرار نمی‌گیرید.

پوسیدگی دندان در دوران بارداری

مادران باردار توجه داشته باشند که پوسیدگی دندان معمولا به علت افزایش اسید روی مینای دندان اتفاق می افتد.

زنان باردار در ابتدای دوران بارداری با افزایش اسید در دهان خود رو به رو خواهند شد.

همچنین یکی دیگر از عوامل موثر در افزایش پوسیدگی دندان در دوران بارداری تغییر رژیم غذایی است، و از آن جایی که مادر در این دوران بیشتر از گذشته به مواد مغذی خود اهمیت می دهد تا در رشد جنین خللی ایجاد نشود.

در نتیجه ممکن است از مواد قندی بیشتری استفاده کند که در نهایت باعث افزایش پوسیدگی دندان در دوران بارداری می شود. بهتر است توجه داشته باشید که در این دوران رسیدگی به دندان ها و بهداشت دهان و دندان بیش از گذشته اهمیت دارد.

پر کردن دندان در بارداری

همانطور که می دانید معمولا ترمیم و پر کردن دندان با درد و ناراحتی همراه است بنابراین باید با استفاده از بی حسی این عمل انجام شود.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که آیا استفاده از بی حسی برای مادران باردار خطرناک است؟

دندانپزشکان معمولا از داروی بی حسی لیدوکائین برای پر کردن دندان در دوران بارداری استفاده می کنند. بسیاری از مادران فکر می کنند که باید هرگونه درد و پوسیدگی دندان را در این دوران تحمل کنند این تصور کاملا اشتباه است زیرا ممکن است دندان پوسیده عفونت کند و عفونت از رگ های خونی به جنین منتقل شود.

ارتودنسی در دوران بارداری

آیا در دوران بارداری می‌توان ارتودنسی انجام داد؟ و یا اگر در طی درمان ارتودنسی باردار شویم مشکلی دارد؟

پلاک های دندانی و بیماری ژنژیویت و تاثیر بارداری بر آن

جالب است بدانید که بیماری ژنژیویت یک بیماری دهان و دندانی است که ریشه آن در التهاب لثه است.

بیماری ژنژیویت در نتیجه تشکیل پلاک باکتری روی دندان‌ ها‌ ایجاد می‌شود. نکته قابل توجه در بیماری ژنژیویت این است که اگر بیماری ژنژیویت درمان نشود در نهایت می ‌تواند به بیما‌ر‌‌ی‌ های لثه از جمله پیوره که نوعی بیماری جدی لثه است منجر شود.

باکتری‌ هایی که در ژنژیویت روی دندان‌ ها ایجاد می ‌شود می ‌تواند وارد جریان خون شود و برای بارداری زنان مشکل ایجاد کند.

اگر به مشکل بیماری ژنژیویت دچار شدم چه کاری انجام دهم؟

زنانی که قصد باردار شدن دارند توجه داشته باشید که باید حتماً ابتدا به دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک شما تشخیص می‌دهد که آیا شما مبتلا به بیماری های لثه هستید یا خیر و به شما کمک می‌کند تا قبل از این ‌که دندان‌ها تحت تاثیر بارداری قرار بگیرند با یک برنامه درمانی مشکلات لثه را برطرف کنید.

همچنین به یاد داشته باشید که در مراجعه به دندانپزشک، باید او را در جریان داروها و ویتامین‌‌های مورد استفاده یا اقدامات درمانی که احیانا برای درمان ناباروری انجام داده است قرار دهید.

توصیه برای پیشگیری از بیماری ژنژیویت

برای اینکه بتوانید رشد باکتری ها را در دهان و دندان خود کاهش دهید بهتر است که در روز دوبار مسواک بزنید از نخ دندان استفاده کنید و همچنین استفاده از دهان شویه‌ های حاوی فلوراید و ترکیبات ضد باکتری، داشتن یک رژیم غذایی متعادل از نظر کربوهیدرا‌ت ‌می ‌تواند در کاهش باکتری های دهان و دندان به شما کمک کند.

12 پاسخ

  1. برای خونریزی لثه در بارداری باید دندانپزشک مراجعه کنیم ؟؟

  2. سلام من هفته ۲۳ بارداری هستم دندانم پوسیده شده خیلی درد میکنه باید چکار کنم بکشم ضرر دارد یانه؟

  3. سلام من هفته ۲۳ بارداری هستم دندانم پوسیده شده خیلی درد میکنه باید چکار کنم بکشم ضرر دارد یانه؟

  4. سلام من باردار هستم و دچار دندان درد شدید هستم ،چه مسکنی میتونم استفاده بکنم ؟

  5. سلام وقتتون بخیر من ابتدای ماه ششم بارداری هستم و دندان عقلم درد گرفته، در این ایام میتونم بر روی دندونم کاری انجام بدم،بنظرم باید کشیده بشه

  6. سلام من تازه متوجه شدم باردارم درست هفته پیش بود رفتم دو تا از دندونامو تراشید تا روکش بزاره که بعد از اون درد شدیدی داشتم به خاطر عدم اطلاع از بارداری دارو مصرف کردم ولی الان چند روزه که متوجه بارداریم شدم و از طرفی به شدت دندان درد دارم میترسم دارو بخورم چه کار باید کرد

  7. سلام وقت به خیر در هفته ۶ بارداری هستم دچار دندان درد شدم چه کار میتونم بکنم

  8. سلام آیا کلینیک ترنج، دندانپزشکی شبانه روزی بارداری می باشد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بارداری و درمان های دندانپزشکی

برای رزرو وقت لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت با یکی از شماره های کلینیک (02177737762 ، 02177702655) برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس می‌گیریم.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.