معمولاً برای کاشت دندانهای جلو از روشهایی مثل ایمپلنت یا روکش برای بازگرداندن زیبایی در هنگام لبخند زدن به افراد، از این شیوههای نوین جهت درمان دائمی استفاده میشود.
این روشها امروزه جزو پرطرفدار ترین روشهای درمان دائمی دندانهای جلو بوده و به دلیل اهمیت حساس بودن فک بالا و نحوه قرار دادن ایمپلنت اهمیت بسیاری برای دندانپزشکان دارد.
بیمار میتواند در هنگام کشیدن دندانهای دائمی که در اثر حادثه یا بر اثر مراقبت نادرست آسیب دیدهاند ایمپلنت را جایگزین آن کرده و به صورت دائمی از آن استفاده کند.
نحوه قرارگیری ایمپلنت توسط دندانپزشک در فک بالا برای دندانهای جلویی به این صورت است که ابتدا پایه ایمپلنت در درون لثه بیمار قرار گرفته تا با استخوان فک ادغام شده و سپس تاج درپوش ایمپلنت به پایه آن وصل میشود تا فضای خالی ایجاد شده در اثر دندان از دست رفته پر شود.
برای اتصال بهتر ایمپلنت به استخوان فک چه شرایطی لازم است؟
معمولاً برای ایمپلنت دندانهای جلو تراکم استخوان نقش مهمی در کاشت دندانهای جلو داشته و اگر بیمار از تراکم کافی برای اتصال بهتر ایمپلنت با استخوان فک نداشته باشد دندانپزشک میتواند از روش تقویت استخوان یا پیوند آن برای اتصال بهتر ایمپلنت به استخوان استفاده کند.
نداشتن تراکم استخوان کافی به آسیبهای متعددی همچون پوسیدگی و ریزش دندانهای جلو و همچنین باعث نقص در اتصال پایه ایمپلنت به استخوان فک میشود، بنابراین دندانپزشک قبل از انجام ایمپلنت سلامت بافتهای نگهدارنده و دندانهای دیگر که در نزدیکی محل نصب ایمپلنت قرار دارد بررسی میکند.
بعد از دست دادن دندانهای طبیعی قسمت جلو آیا به ایمپلنت دندان نیازی است؟
پس از از دست دادن دندانهای طبیعی ایمپلنت دندانهای جلو روشی مناسب و مطمئن جهت جایگزین کردن دندانهای از دست رفته شما در قسمت جلو که در زیبایی ظاهری بیمار نقش موثری دارد استفاده میشود.
معمولاً دندانپزشکان برای بیمارانی که لثه ضعیف تری داشته یا به بیماری لثه دچار شده و دندانهای خود را از دست دادهاند، کاشت دندانهای جلو را برای جایگزین کردن دندانهای طبیعی از دست رفته بیمار پیشنهاد میدهند. معمولاً ایمپلنت پس از ایجاد شکاف و جایگذاری پایه آن چندان مراقبتی نیاز نداشته و فقط لازم است که شما تا چندین هفته برای قرارگیری تاج آن مراقبتهای لازم را از پایه ایمپلنت انجام دهید. دندانهای جلو نقش کلیدی و مهمی در هنگام لبخند بیمار ایفا کرده و میزان سلامت در آنها باعث هرچه زیباتر شدن لبخند فرد میشود.
ایمپلنت دندان جلو چقدر طول میکشد؟
کارگزاری ایمپلنت در کلینیک دندانپزشکی معمولاً بین ۱ تا ۲ ساعت زمان برده و با مسکنهای قوی درد آن قابل تحمل است.
همچنین بخوانید: آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟
پس از قرارگیری پایه ایمپلنت در دندانهای جلو مراقبتهای لازم مانند گاز نگرفتن، جویدن غذاهای سفت، مراقبت در هنگام مسواک زدن، استفاده مرتب از دهانشویه برای جلوگیری از ایجاد عفونت در لثه و سایر مواردی که دندانپزشکان بعد از کارگزاری ایمپلنت در دهان بیمار به او توصیه میکند.
معمولا جراحی ایمپلنت از جراحیهای آسان و کم خطر برای دهان و دندان در جهان شناخته شده و به صورت کلی جایگزین مناسب تری نسبت به بریج یا روکش دندان بوده و آسیب کمتری به دندانهای کناری وارد میکند.
اگر شما از جایگذاری آن در عمل جراحی ترس بیش از اندازهای دارید میتوانید با دیدن فیلم ایمپلنت دندان جلو ترس خود را از بین ببرید.
ایمپلنت دندان چه مزایایی به همراه دارد؟
این روش برعکس بریج آثار مخربی را بر روی دندانهای اطراف نمیگذارد و بیمار میتواند با قرار دادن ایمپلنت در دهان خود باعث افزایش سلامت دندانها شود.
ایمپلنت دندان یک روش جایگزین برای دندانهای از دست رفته بوده و مزایای زیادی را برای سلامت دندانهای دیگر در هنگام تغذیه به همراه دارد و بیمار به صورت دائمی و همیشگی تا آخر عمر میتوانند از این روش استفاده کند.
معمولاً در روش بریج برای جایگذاری دندان مصنوعی و زیبایی بیشتر دندانهای نزدیک آن را تراش داده و سپس دندانپزشک اقدام به چسباندن پروتز بر روی دندان کرده و این روش به علت اسیب زیادی که به دندانهای اطراف وارد شده اصلاً به بیمار توصیه نمیشود.
ایمپلنت دندان پس انجام جراحی نیازمند چه مراقبتهایی است؟
ایمپلنت دندانهای جلو معمولاً پس از انجام عمل جراحی و قرار گیری کامل آن بر روی لثه نیازمند محیطی تمیز و سالم بوده و برای این محیط سالم لازم است هر روز مسواک زده و برای سلامت بیشتر دندانهای خود از نخ دندان استفاده کنید.
برای مراقبت بهتر میتوانید از زاویه ۴۵ درجه که استانداردترین روش برای مسواک زدن است استفاده کرده و از مسواکهای ایمن و موثر با روکش پلاستیکی جهت آسیب کمتر به دست و دهان خود در این مدت کم برای مراقبت بیشتر از دندان ایمپلنت شده با مسواک قبلی خود جایگزین کنید و اگر با مشکلی روبرو شدید حتما دندان پزشک خود را در جریان این مشکل قرار دهید.
چه افرادی نیازمند ایمپلنت دندانهای جلو هستند؟
معمولاً با مراجعه به مقالات دندانپزشکی و دیدن تصاویر ایمپلنت دندان جلو متوجه میشوید که بیشتر کسانی که در اثر تصادف یا حادثه دندان و فک آنان دچار آسیب و مشکل شده و به همین علت رشد و تکامل دندانهای آنان بر اثر این حادثه در دوران کودکی به پایان رسیده یا به صورت مادرزادی بر اثر بیماری دندانهای خود را از دست داده پس از پایان ۱۸ سالگی این افراد میتوانند به صورت موقت تا شکل گیری کامل استخوانهای فک از پروتز موقت استفاده کرده یا افرادی که بر اثر آسیب شدید به دندان طبیعی آن را از دست دادهاند میتوانند با مراجعه به مطب دندانپزشکی از ایمپلنت دندانهای جلو برای حفظ ظاهری طرح لبخند خود استفاده کنند.
مراقبتهای لازم بعد از انجام ایمپلنت دندان های جلو
معمولا بیماران به علت از دست دادن دندانهای خود تمایل بیشتری برای استفاده دائمی و روشی جایگزین در هنگام لبخند زدن و ایجاد ظاهری بیشتر در طرح لبخند خود دارند که بیشتر دندانپزشکان کاشت دندانهای جلو را به آنها پیشنهاد داده و ایمپلنت دندان روشی دائمی و مطمئن برای جایگزین کردن دندان از دست رفته خواهد بود.
پروسه قرار گیری پایه ایمپلنت و تاج آن زمان زیادی را در بر نخواهد داشت و معمولاً بین دو الی سه جلسه مراحل مربوطه برای کارگزاری کامل ایمپلنت در دهان بیمار تکمیل میشود، پس از اتمام مراحل بیمار باید مراقبتهای لازم را حداقل تا ۶ ماه از ایمپلنت خود انجام دهد و مراقبتهای لازم را از دندان جایگزین شده به عمل آورد.