Search
Close this search box.

عمل بینی و ارتودنسی

انجام همزمان یا پیوسته ارتودنسی و عمل بینی به معنای انجام هر دو روند در یک زمان است. این روش ممکن است برای برخی افراد مناسب باشد، زیرا می‌تواند زمان درمان را کاهش دهد و نیاز به دو عمل جراحی جداگانه را از بین ببرد.

برای مشاوره و معاینه رایگان با متخصص فرم زیر را تکمیل نمایید، پذیرش کلینیک برای هماهنگی زمان معاینه با شما تماس خواهد گرفت.

دکتر سهراب آصفی، متخصص ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت در این فایل صوتی درباره اینکه آیا می‌توان با ارتودنسی، عمل زیبایی بینی را هم انجام داد، توضیحات کاملی ارائه می‌کنند.

آیا با ارتودنسی می‌توان عمل زیبایی بینی را هم انجام داد.

با این حال، تصمیم نهایی در مورد انجام همزمان این دو روش باید توسط پزشک متخصص (ارتودنتیست و جراح بینی) براساس شرایط خاص هر فرد گرفته شود.

انجام ارتودنسی بعد از عمل بینی

معمولا مدت زمان لازم برای انجام ارتودنسی پس از عمل بینی، وابسته به چندین عامل است. از جمله نوع عمل بینی (باز یا بسته)، میزان تغییرات مورد نیاز در ساختار بینی و همچنین دستورالعمل‌های پزشک.

در برخی از موارد، اگر برای ارتودنسی نیاز به تغییرات بیشتر در ساختار بینی‌تان باشد، ممکن است پزشک به شما توصیه کند تا منتظر بمانید، بینی به طور کامل به حالت نهایی خود بازگردد.

مدت زمان انتظار نیز از چند روز تا چند ماه متغییر است. اما مهم‌ترین نکته، دریافت راهنمایی‌های منظم از جانب جراح است. چرا که او مطابق با شرایط خاص شما، توصیه‌های دقیق‌تری را در اختیارتان گذاشته و پاسخ مناسبی به سوال « چند ماه بعد از عمل بینی می‌توان ارتودنسی کرد » خواهد داد. در این‌صورت، مدت زمان مناسب برای انجام ارتودنسی پس از عمل بینی تعیین خواهد شد.

اول عمل بینی یا ارتودنسی؟

تصمیم بین ارتودنسی عمل جراحی بینی معمولاً بستگی به شرایط دندان‌ها و بینی شما دارد و باید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد. در هر صورت بهتر است در رابطه با وضعیت دندان‌ها، بینی و نیاز‌های خود با پزشک‌تان مشورت داشته باشید. پزشک می‌تواند بر اساس ارزیابی کامل و بررسی‌های لازم، راهنمایی‌های موردنیاز را در اختیارتان قرار دهد.

ضرورت اولیه برای درمان دندان‌ها و نیاز به عمل جراحی بینی با توجه به مشکلاتی که دارید، متفاوت است. بررسی دندان‌ها می‌تواند شامل ارزیابی برای ارتودنسی (مانند نیاز به برقراری ترازبندی دندان‌ها، بستن فاصله‌ها و آنچه که لازم است) و همچنین ارزیابی جراحی بینی (مانند نیاز به تعدیل ساختار فک و دندان‌ها) باشد. بر اساس این ارزیابی، پزشک پیشنهادها و توصیه‌های مناسب را به شما یادآور خواهد شد.

چند وقت بعد از عمل بینی می توان ارتودنسی کرد؟

معمولاً پس از عمل بینی، حدود 6 تا 12 ماه زمان نیاز است تا بینی به طور کامل به حالت نهایی خود برگردد و آنگاه بتوان فرایند ارتودنسی را شروع کرد. در این مدت، بازدهی بینی بهبود می‌یابد، تورم کاهش می‌یابد و بازسازی ساختار بینی در جریان است. پزشک شما در مراحل بعدی پس از عمل بینی، به طور منظم دستورالعمل‌های مراقبتی خاصی را بهتان گوشزد می‌کند.

دستورالعمل‌هایی همچون شیوه نگهداری از ستون بینی، استفاده از داروهای تجویز شده برای کاهش التهاب و تورم، جلوگیری از ضربه به بینی و جلوگیری از فعالیت‌های استرس‌زا که می‌توانند بر روی بینی اثر منفی بگذارند و… بنابراین، در ابتدا پس از عمل بینی، معمولاً تمرکز شما بر روی بهبود و بازگشت طبیعی بینی‌ست. پس از آن، با مشورت پزشک خود می‌توانید زمان مناسب برای شروع درمان ارتودنسی را تعیین کنید.

آیا با وجود ارتودنسی می شود عمل بینی انجام داد؟

بله، به طور همزمان می‌توان عمل بینی و ارتودنسی را انجام داد. اگر احتیاج به هر دو درمان دندانپزشکی (ارتودنسی) و جراحی بینی (عمل بینی) دارید، بهتر است با پزشکان متخصص در هر یک از این زمینه‌ها مشورت داشته باشید. اگر هم علاقه‌مند به انجام همزمان این دو درمان هستید، بهتر است با پزشک خود در رابطه با نیازها، شرایط و مناسبت‌های مربوطه صحبت کنید. همکاری مناسب بین تیم‌های پزشکی بینی و ارتودنسی، اهمیت بسیاری دارد. چرا که در این‌صورت، مناسب‌ترین روش‌ها و زمانبندی برای انجام دو درمان مشخص خواهد شد.

ممکن است پزشک شما توصیه کند ترتیب انجام این درمان‌ها را تعیین کنید؛ برخی مواقع نیز ممکن است این دو فرایند به صورت متوالی انجام شوند. در حالی که در موارد دیگر امکان دارد به صورت همزمان انجام گیرند. پزشک شما با توجه به شرایط و جزئیات بیشتری که در اختیار دارید، نظر خود را اعلام کرده و راهنمایی‌های لازم را نیز در اختیارتان قرار خواهد داد. بنابراین با در نظر‌گیری شرایط و جزئیات خاص، می‌توانیم به سوال پرتکرار « آیا با دندان ارتودنسی می‌شود عمل بینی انجام داد » پاسخ مثبتی بدهیم.

تاثیر ارتودنسی بر بینی

ارتودنسی معمولاً تأثیر زیادی بر ساختار بینی ندارد. اما در برخی از موارد، درمان ارتودنسی می‌تواند تأثیر غیرمستقیمی بر شکل و ظاهر بینی داشته باشد. به طور کلی، وقتی که دندان‌ها و هر دو فک به درستی در کنار هم قرار می‌گیرند و تناسب مناسبی بین آن‌ها برقرار می‌شود، ممکن است شکل صورت و بینی نیز دچار تغییر شود.

به عنوان مثال، در برخی افراد با دندان‌های جلویی پروژه‌دهنده (پروژه داشتن به معنای جلو آمدن بیش از حد دندان‌های جلویی‌ست)، با درمان ارتودنسی و تراز کردن دندان‌ها، فک‌ها و لب‌ها تنظیم می‌شوند و شکل بینی نیز ممکن است تغییر کند. این تغییرات معمولاً مربوط به تناسب و تعادل صورت و نه تغییرات مستقیم در ساختار بینی هستند.

اصلی‌ترین هدف از انجام ارتودنسی، بهبود ترازبندی و تغییر موقعیت دندان‌ها و فک‌ها است، نه تغییر در ساختار بینی. اما در برخی موارد، انجام ارتودنسی می‌تواند تأثیری کوچک در شکل بینی داشته باشد. برخی از تغییرات نیز ممکن است شامل اثر روی زاویه بینی و تعادل فکی باشند.  بنابراین تأثیر ارتودنسی بر بینی بستگی به شرایط خاص شما نیز دارد. در صورت نیاز به درمان ارتودنسی و داشتن برنامه درمانی مناسب، ارتودنسیست شما می‌تواند با توجه به شرایط بینی و نیازهای درمانی، توضیحات لازم در خصوص تاثیر ارتودنسی بر بینی را در اختیار شما قرار دهد. در این‌صورت متوجه خواهید شد که آیا انجام ارتودنسی تأثیر قابل ‌توجهی بر بینی شما خواهد داشت یا خیر.

خطرات احتمالی انجام همزمان ارتودنسی و عمل بینی

عمل ارتودنسی و عمل بینی دو روش جراحی جداگانه هستند و به طور معمول یکی از آنها تأثیری بر دیگری ندارد. با این حال، در برخی موارد خاص، انجام عمل ارتودنسی قبل یا پس از عمل بینی ممکن است تأثیری بر نتیجه نهایی عمل بینی داشته باشد. در ادامه به برخی از خطرات احتمالی ارتودنسی و تأثیر آنها بر عمل بینی می‌پردازیم:

·   تأخیر در فرآیند بهبود: دریافت نتیجه از ارتودنسی، نیازمند مدت زمان طولانی‌ست. در صورتی که قبل از عمل بینی انجام شود، ممکن است باعث تأخیر در فرآیند بهبود بینی شود.

·   تغییر در ساختار بینی: در برخی موارد، ارتودنسی ممکن است منجر به تغییر در ساختار بینی شود. چنین تغییراتی می‌توانند بر نتیجه عمل بینی تاثیر بگذارند. در برخی موارد به تغییرات اضافی در طرح جراحی بینی وجود دارد.

·   خطر عفونت: هرگونه جراحی با خطر عفونت همراه است. اگر عمل ارتودنسی قبل از عمل بینی انجام شود، خطر عفونت افزایش می‌یابد و باعث مشکلات جدی در فرآیند بهبود بینی شود.

·   تأثیر بر تنفس: عمل ارتودنسی می‌تواند روی تنفستان نیز تاثیر داشته باشد. در نتیجه، انجام عمل ارتودنسی قبل از عمل بینی ممکن است باعث مشکلات تنفسی پس از عمل بینی شود.

·   تاثیر بر نتیجه نهایی: اگر در طرح درمان ارتودنسی به کشیدن یک یا چند دندان نیاز باشد، این موضوع روی موقعیت لب‌ها نیز تاثیر خواهد گذاشت. بنابراین زمانی که جراح بینی تصمیم به تنظیم نوک بینی با لب‌ها را داشته باشد و دندان‌ها نیز شروع به حرکت کنند، آنگاه نتیجه موردنظر جراح و بیمار نیز حاصل نخواهد شد.

بنابراین قبل از تصمیم‌گیری در مورد انجام هر دو عمل، بهتر است با پزشک متخصص خود مشورت کنید. در این‌صورت شرایط شما بررسی شده و راهنمایی‌های لازم در این‌باره نیز در اختیارتان قرار می‌گیرد.

آیا جراح فک و صورت می تواند بینی را عمل کند؟

بله، جراح فک و صورت (جراحی پلاستیک) می تواند عمل بینی را هم انجام دهد. جراحی بینی یکی از روش‌های متداول جراحی پلاستیک محسوب می‌شود که به منظور تغییر شکل بینی و بهبود عملکرد آن انجام می شود. در حین جراحی بینی، جراح ممکن است بخش‌های مختلفی از بینی را تغییر دهد از جمله قسمت بینی، بالای بینی، نوک بینی و… این جراحی می تواند به تغییر اندازه، شکل و ساختار بینی کمک کرده و مشکلاتی مانند تنگی نفس، زیبایی نامتناسب و ترمیم ضایعات جراحی را نیز به مرور زمان بهبود بخشد.

فهرست محتوا
ویژگی‌های خمیر دندان خوب

عدم رسیدگی به بهداشت دهان و دندان می‌تواند مشکلات بسیاری همچون پوسیدگی دندان، عفونت دهان و لثه، آسیب به سلامت

یک پاسخ
  1. سلام وقت بخیر. یه سوال داشتم یک هفته قبل از عمل بینی میشه دندون پوسیده که عفونت کرده رو کشید یا خیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عمل بینی و ارتودنسی

برای رزرو وقت لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت با یکی از شماره های کلینیک (02177737762 ، 02177702655) برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس می‌گیریم.

برای معاینه رایگان لطفا فرم زیر را تکمیل کنید، در اسرع وقت برای قطعی کردن نوبت‌تان تماس می‌گیریم.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.