Search
Close this search box.

لیفت لثه چیست؟

جراحی لیفت لثه یکی از مناسب‌ترین روش‌ها برای داشتن لبخندی زیباتر به شمار می‌رود. برخی از افراد به دلیل برخورداری از لبخند لثه‌ای، اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند و در مواجهه با دیگران لبخند زیبای خود را پنهان می‌کنند.

به عبارت بهتر، دندان‌های این افراد کوتاه‌تر از حد معمول دیده می‌شود چراکه مقدار بسیار زیادی از آن‌ها توسط لثه پوشانده شده و در حین لبخند زدن، جلوه‌ای نامناسب ایجاد می‌کند.

عموما این بافت اضافه در لثه‌های فوقانی دیده می‌شود که با بهره بردن از روش‌های متعددی از جمله جراحی لثه، لیزر درمانی و لیفت می‌توان به راحتی برای برطرف کردن آن اقدام کرد.

این موضوع بنا به دلایل مختلفی از جمله وراثت، نوع رشد دندان، رشد نامتعادل فک بالا و… بروز می‌کند که امروزه با بهره بردن از متدهای معتبر پزشکی، قابلیت درمان دارد.

لیفت لثه چیست؟

همان‌گونه که بیان شد، یکی از بهترین روش‌ها برای درمان لبخند لثه‌ای بهره بردن از لیفت لثه است که با عنوان جنجیوپلاستی و جنجیوکتومی نیز شناخته می‌شود و به بهترین شکل ممکن، لبخندی زیبا و به‌یادماندنی برای فرد می‌سازد.

در این فرایند، فرد تحت جراحی قرار گرفته و خط لثه وی توسط پزشک اصلاح شده و تغییر شکل می‌دهد. به بیان واضح‌تر، بافت اضافه لثه که باعث بروز ظاهری نازیبا در فرد می‌شود برداشته شده و جلوه‌ای مناسب را فراهم می‌آورد.

باید گفت که این فرایند تنها به منظور زیباسازی لبخند انجام نمی‌شود، بلکه گاهی از اوقات دندان‌پزشک بنا به دلایل پزشکی به فرد توصیه می‌کند تا کانتورینگ لثه را انجام دهد؛ در نهایت پزشک معالج یکی از روش‌های درمانی جنجیوپلاستی و یا جنجیوکتومی را برای درمان بیمار انتخاب می‌کند و لبخندی به یادماندنی برای وی می‌سازد.

 در این فرایند دندان‌پزشک بافت‌های اضافه لثه از قسمت بالای دندان‌ها را از بین برده و ظاهری مطابق با درخواست بیمار را فراهم می‌آورد.

چه افرادی نیاز به جنجیوکتومی دارند؟

لیفت لثه به منظور جلوگیری و یا درمان بعضی از بیماری‌ها مانند عفونت و التهاب لثه نیز پیشنهاد می‌شوند. از این جهت دندان‌پزشک در صورت مشاهده چنین مشکلاتی بر روی لثه و دندان توصیه می‌کند تا عمل جنجیوکتومی بر روی لثه و دندان‌های فرد صورت بگیرد تا دسترسی به نقاط مختلف دندان‌ها برای وی راحت‌تر باشد.

درواقع با این فرایند، نقاط غیرقابل دسترس دندان پیدا شده و امکان جرم‌گیری و جلوگیری از انتقال عفونت به سایر بخش‌ها برای دندان‌پزشک فراهم می‌شود.

عوما لبخند لثه‌ای موجب می‌شود تا جرم‌ها و باکتری‌ها در نقاط غیرقابل دسترس پنهان شده و به سبب این تجمع درون حفره‌های دندان و لثه عفونت ایجاد شود. در این شرایط استفاده از مسواک و سایر روش‌های پیشگیری پاسخگو نیست و بیمار به ناچار و برای جلوگیری از تخریب بیشتر لثه لازم است تا عمل کانتورینگ را انجام دهد.

فرق لیفت لثه با جراحی لثه

اصلی‌ترین تفاوت میان لیفت و جراحی لثه در هدف انجام آن‌ها مشخص می‌شود. به عبارت بهتر، در جراحی لثه یا جنجیوکتومی بافت‌های اضافه لثه به منظور درمان و جلوگیری از پیشرفت بیماری‌های لثه انجام می‌شود و دندان‌پزشک سعی می‌کند به صورت عمقی عفونت‌ها و باکتری‌های میان دندان‌ها را جرمگیری کرده و از بین ببرد.

در حالی که فرایند لیفت یا جنجیوپلاستی تنها به دلیل زیباسازی ظاهر افراد صورت می‌گیرد و تغییر شکل در بافت لثه برای جلوگیری از انتشار بیماری و عفونت نخواهد بود.

لیفت لثه چگونه انجام میشود؟

همان‌گونه که بیان شد، اگر مقدار زیادی از لثه‌های فرد ساختار دندان‌های وی را بپوشاند ظاهری نامتعادل فراهم می‌آورد و دندان‌ها کوتاه‌تر و پهن‌تر از حد معمول خود دیده می‌شوند. در این شرایط نسبت لثه به دندان‌های فرد بیشتر بوده و همین امر موجب می‌شود تا وی لبخندی لثه‌ای داشه باشد.

در این شرایط، بهره بردن از لیفت لثه کمک می‌کند تا علاوه بر زیباتر شدن طرح لبخند شخص، از بروز بیماری‌های مربوط به لثه نیز جلوگیری شود.

برخی دیگر از بیماران نیز با مشکل ناصافی و یا از بین رفتن لثه روبرو هستند که کانتورینگ یا لیفت کردن لثه می‌تواند تا حد زیادی برای درمان آن موثر باشد؛ در این شرایط دندان‌پزشک با ارزیابی خط لثه تلاش می‌کند تا نقاط نیازمند کانتورینگ را به دست آورده و روش متقارن کردن آن‌ها را بررسی کند.

از آن‌جایی که نتیجه این فرایند به سرعت حاصل می‌شود طرح لبخند افراد در طی یک جلسه تغییرات چشم‌گیری خواهد کرد و همین امر سبب شده تا افراد زیادی  برای انجام این فرایند از خود رغبت نشان دهند.

جالب است بدانید که بسیاری از افراد برای انجام لیفت لثه قبل از کامپوزیت نیز به مراکز دندان‌پزشکی مراجعه می‌کنند و ظاهری متفاوت و جذاب برای لبخند خود می‌سازند.

چه کسانی می‌توانند از درمان لیفت لثه استفاده کنند؟

از آن‌جایی که با انجام فرایند لیفت لثه دندان‌ها ظاهری درخشان و یکدست پیدا می‌کنند افراد زیادی برای انجام این پروسه درمانی اقدام می‌کنند. البته باید در نظر داشت که این شیوه درمان برای همه مناسب نیست و نظر دندان‌پزشک در این زمینه اهمیت بسیار بالایی دارد.

اغلب اوقات افرادی که خط لثه نامتقارن دارند و یا خط لثه ایشان بیش از حد معمول بلند است و مقدار زیادی از سطح دندان‌های آن‌ها را پوشش می‌دهد، پزشک توصیه می‌کند تا برای انجام کانتورینگ لثه اقدام کرده و ظاهری یک‌نواخت برای خویش بسازند.

البته افراد سیگاری و کسانی که به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت نمی‌دهند متقاضیان خوبی برای انجام این فرایند نیستند و باید راه‌حل‌های دیگری را در زمینه اصلاح حالت لبخند خویش امتحان کنند.

در هر شرایطی، حضور فرد در مطب دندان‌پزشک برای وی کمک  کننده خواهد بود چراکه پزشک معالج با بررسی سابقه پزشکی فرد و نوع لثه‌های او، تصمیم می‌گیرد که آیا دهان این شخص برای لیفت مناسب است یا خیر. همچنین در این صورت فرد اطمینان پیدا می‌کند که لیفت لثه درد دارد یا مشکلی در این زمینه نخواهد داشت!

از جمله مهم‌ترین عواملی که فرد را برای لیفت کردن لثه مجاب می‌کند عبارت‌اند از:

لیفت لثه برای کامپوزیت

یکی از مهم‌ترین دلایلی که این روزها افراد برای لیفت لثه اقدام می‌کنند، کامپوزیت دندان است. به عبارت بهتر، دندان‌پزشک به اشخاصی که تمایل دارند تا لبخند خود را بیش از پیش زیبا کنند، توصیه می‌کند تا فرایند لیفت را انجام داده و سپس برای کامپوزیت اقدام کنند.

 درواقع این افراد با داشتن لثه‌های تیره، نامرتب و ناموزون، قادر نیستند تا کامپوزیت‌های مرتبی داشته باشند و در صورت گذاشتن کامپوزیت از نتیجه آن راضی نخواهند بود. در این شرایط، پزشک توصیه می‌کند تا پیش از هر کاری ابتدا اصلاح طرح لبخند لثه‌ای بر روی این افراد صورت بگیرد تا نتجه نهایی برای همه این اشخاص راضی کننده باشد.

برخی با فکر کردن به این موضوع که درمان بخیه‌های لیفت لثه چقدر طول میکشه قدرت تصمیم‌گیری خود را در این زمینه از دست می‌دهند. باید گفت که عموما بخیه‌های مورد استفاده در این نوع درمان جذبی بوده و مشکلی ایجاد نمی‌کنند اما  در صورت جذبی نبودن، پزشک بین 7 الی 10 روز زمان داده و سپس برای کشیدن بخیه اقدام می‌کند. پس از التیام پیدا کردن زخم‌ها فرد می‌تواند برای گذاشتن کامپوزیت خود مراجعه کند.

لیفت لثه برای ایمپلنت

همان‌گونه که بیان شد، پیش از انجام امور مربوط به دندان، دندان‌پزشک سابقه بیماری‌های  فرد را مورد بررسی قرار می‌دهد و در صورت لزوم قبل از هر کاری فرایندهای مورد نیاز را پشت سر می‌گذارد.

ممکن است پزشک معالج تصمیم بگیرد که پیش از انجام ایمپلنت، لیفت دندان را برای بیمار انجام دهد تا ظاهری زیبا و یک‌نواخت برای دندان‌های وی بسازد. از این جهت می‌توان گفت برخی از مراجعه کنندگان برای ایمپلنت دندان نیز گزینه‌های مناسبی برای انجام کانتورینگ دندان‌ خواهند بود.

مزایای لیفت دندان

در هنگام اصلاح لبخند لثه‌ای انتخاب بهترین دکتر لیفت لثه در تهران و سایر شهرها اهمیت بسیار زیادی دارد چراکه ممکن است شرایط به هر سویی پیش برود و حضور یک پزشک مجرب و کارآزموده می‌تواند تا حد زیادی موثر باشد.

لیفت لثه مزایای زیادی را به همراه دارد که می‌تواند در طولانی مدت علاوه بر ایجاد یک لبخند درخشان و زیبا، سلامتی دهان و دندان افراد را نیز تامین کند.

در اولین نکته باید گفت ظاهری که لبخند لثه‌ای برای افراد می‌سازد بسیار ناخوشایند و عجیب است و می‌تواند به کاهش اعتماد به نفس در بیماران دامن بزند، در این شرایط فرایند کانتورینگ دندان‌ها می‌تواند ظاهری فوق‌العاده زیبا برای ایشان فراهم آورد که مزیتی دوست داشتنی به شمار می‌رود.

از سوی دیگر، وجود لثه اضافه در بافت دندان‌ها می‌تواند به تجمع پلاکت‌ها و باکتری‌های مضر در حفره‌های میان دندان و لثه دامن بزند که در این صورت بیماری‌های دهان و دندان بیش از پیش بروز می‌کنند و عدم کنترل این شرایط، می‌تواند به ضرر فرد تمام شود.

در این موقعیت، بهره بردن از کانتورینگ لثه یک مزیت مهم محسوب می‌شود تا با انجام این فرایند؛ شرایط تحت کنترل درآمده و از انتشار عفونت جلوگیری شود.

اقدامات لازم بعد از انجام لیفت لثه

باید در نظر داشت ک پس از فرایند لیفت لثه، لثه‌های فرد تا حد خیلی زیادی حساس و ملتهب می‌‎شود از این جهت بیمار با انجام برخی از مراقبت‌ها لازم است تا از عفونت احتمالی پیشگیری کند و فرایند درمان لثه را سرعت ببخشد.

در اولین قدم برای درمان آثار به جا مانده از لیفت لثه لازم است تا فرد به مدت سه الی چهار روز از خوردن غذاهای سفت خودداری کند و از خوراکی‌های خیلی نرم بهره ببرد.

از جمله خوراکی‌هایی که فرد در طی این مدت امکان مصرف آن‌ها را دارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·   سوپ

·   حلیم

·   فرنی

·   شیر برنج

·   شله زرد

·   ماست

·   ژله و… .

از سوی دیگر پزشک با تجویز آنتی‌ بیوتیک به صورت خوراکی یا دهانشویه سعی می‎کند تا از عفونت‌های احتمالی لثه جلوگیری کند؛ بنابراین استفاده از این موارد در زمان مقرر اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند. چنانچه درد، ورم، ترشحات خونی از لثه و… دیده شد بیمار باید سریعا به پزشک خود مراجعه کند تا از عدم وجود عفونت در لثه اطمینان حاصل نماید.

نکات مهم در رابطه با لیفت لثه

یکی از مشکلاتی که بعضی از افراد با آن دسته و پنجه نرم می‌کنند لبخند لثه‌ای است. در این شرایط لثه‌ها مقدار زیادی از  سطح دندان‌ها را پوشانده و ظاهری نازیبا برای فرد ایجاد می‌‎کنند و یا باعث بروز برخی از بیماری‌ها می‌شوند.

در این شرایط پزشک با انجام فرایند لیفت لثه یا جینجیوکتومی ( لیفت و جراحی به منظور درمان بیماری‌های ایجاد شده در لثه) بافت اضافه لثه را از بین برده و لبخندی زیبا برای فرد می‌سازد.

اغلب افرادی که از لبخند لثه‌ای رنج می‌برند و یا به دلایل پزشکی از جمله عفونت و سیاه شدگی لثه، ایمپلنت دندان، کامپوزیت دندان و… دچار مشکل شده‌اند می‌توانند کانتورینگ لثه را انجام داده و لبخندی زیبا و دلنشین را تجربه کنند.

فهرست محتوا
ویژگی‌های خمیر دندان خوب

عدم رسیدگی به بهداشت دهان و دندان می‌تواند مشکلات بسیاری همچون پوسیدگی دندان، عفونت دهان و لثه، آسیب به سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مراقبت بعد از درمان ها

برای رزرو وقت لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت با یکی از شماره های کلینیک (02177737762 ، 02177702655) برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس می‌گیریم.

برای معاینه رایگان لطفا فرم زیر را تکمیل کنید، در اسرع وقت برای قطعی کردن نوبت‌تان تماس می‌گیریم.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.