Search
Close this search box.

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

مراقبت از دندان ترمیم شده با از کامپوزیت به دو دسته کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شود. مراقبت‌های کوتاه مدت معمولاً با انتخاب دندان پزشک ماهری که از مواد مرغوب و استاندارد استفاده می‌کند شروع می‌شود؛ اما مراقبت‌های بلند مدت به عهده خود بیمار است.

شخصی که دندان‌های طبیعی‌اش دچار پوسیدگی شده و با کامپوزیت آنها را ترمیم کرده است باید سعی داشته باشد که این مراقبت‌ها را به طور کامل انجام دهد؛ تا دندان‌های ترمیم شده را نیز از دست ندهد.

فراموش نکنید هیچگاه دندان‌های ترمیمی همانند دندان‌ها طبیعی محکم نیستند. به همین علت باید در رعایت کردن نکات بهداشتی تلاش بیشتری داشته باشید و سهل‌انگاری را کنار بگذارید.

همچنین اگر دندان‌های ترمیم شده دچار پوسیدگی شوند ممکن است دیگر قابل تعمیر نباشند و دندان را به طور کامل از دست بدهید. قطعا کشیدن دندان علاوه بر جنبه مالی هزینه‌های گزافی برای شخص به دنبال دارد.

به عنوان مثال در وهله اول زیبایی شخص و سپس سلامت دستگاه گوارش با مشکل مواجه می‌شود.

مراقبت‌های توصیه شده

  • رعایت بهداشت دهان و دندان با استفاده از مسواک نرم، خمیر دندان حاوی فلوراید، نخ دندان، دهان‌شویه
  • پرهیز از خوردن غذایی که حاوی رنگ دانه‌های زیادی هستند. افرادی که از کامپوزیت برای ترمیم دندان استفاده کرده‌اند در صورتی که به طور مدوم از این خوراکی‌ها میل کنند کامپوزیت تغییر رنگ می‌دهد.
  • به هیچ عنوان از دندان ترمیم شده استفاده ابزاری نداشته باشید. به عنوان مثال تحت هیچ شرایطی از آن‌ها جهت شکستن مغزها، جویدن مداد یا ناخن و… استفاده نکنید.
  • ترک عادت مخرب دندان قروچه. در صورتی که احساس می‌کنید به این عادت مبتلا شده‌اید از مراجعه کردن به روان‌شناس هراسی نداشته و در سریع‌ترین زمان ممکن مشکل را رفع کنید.

بعد از کامپوزیت دندان چه بخوریم؟

زمانی که دندان پوسیده می‌شود ابتدا مینای مستحکم خود را دست می‌دهد. در صورتی که این ماده بر روی دندان‌ها باقی نماند استحکام دندان به طرز چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. به همین علت باید بیشتر از قبل در نگهداری دندان ترمیم شده کوشا باشید.

شخصی که دندان خود را با استفاده از کامپوزیت ترمیم نموده سعی کند چند ساعت بعد از ترمیم از غذاهای زیر را میل کرده تا بدنش انرژی لازم را بازیابی کند.

  • ماکارونی
  • برنج
  • مرغ خورد شده
  • تخم مرغ
  • ماهی
  • غذاهای نرم بدون

تا چند ساعت بعد از کامپوزیت دندان نباید چیزی خورد؟

چون ترمیم کردن دندان نیاز به استفاده از ماده بیهوشی دارد تا دو ساعت پس از انجام یک قسمت از فک سنگین بوده و به طور کامل نمی‌تواند بر نیرویی که به غذاها وارد می‌کند را کنترل داشته باشد.

به همین دلیل اگر قبل از اینکه ماده بی‌حسی به طور کامل از بین نرود شروع به میل کردن غذاهای سفت کنید کنترلی بر مقدار نیرویی که به غذا وارد می‌کنید ندارید و در اثر اعمال این نیرو دندان ترمیم شده یا دندان‌های سالم کناری آسیب می‌بینند.

به همین علت اگر گرسنه نیستید اجازه دهید که اثر ماده بی‌حسی به طور کامل از بین برود و سپس غذا بخورید.

اما گر دچار ضعف و سرگیجه شده‌اید و نیاز دارید به بدنتان انرژی برسانید سعی کنید از غذاهایی که جویدن زیادی نیاز ندارد بخورید تا لازم نباشد به فک و دندان‌ها فشار بیاورید.

سوپ بدون رنگ یا نوشیدنی‌هایی با دمای ملایم بدون رنگ از بهترین‌ گزینه‌ها به شمار می‌روند. خوردن غذای رنگدانه‌دار بلافاصله پس از انجام ترمیم و جای‌گذاری کامپوزیت ممکن است دندان را برای همیشه رنگ کند.

زرد شدن کامپوزیت دندان

در صورت عدم وجود مینا بر روی دندان میل کردن برخی از خوراکی‌ها سبب می‌شود که رنگ دانه آن‌ها بر روی کامپوزیت استفاده شده باقی بماند؛ لذا از تناول کردن چنین خوراکی و نوشیدنی‌هایی خودداری کنید. لازم به ذکر است خوردن غذاهای اسیدی موجب گسستگی کامپوزیت و مینای باقی مانده دندان می‌شود.

همین امر علاوه بر زرد شدن دندان باعث خواهد شد به مرور زمان ماده ترمیمی از روی دندان بلغزد و در نهایت از بین برود.

  • چایی
  • قهوه
  • لیمو ترش
  • سس قرمز
  • شراب قرمز
  • الکل
  • گوجه
  • جویدن تنباکو
  • کشیدن سیگار

آیا قلیان باعث تغییر رنگ کامپوزیت می‌ شود؟

به طور کلی قلیان کشیدن باعث آسیب دیدن اعضای بدن می‌شود. با وجود اینکه دود قلیان و بخار آب موجود در آن سبب از دست رفتن دندان‌های طبیعی و آسیب دیدن مینای دندان می‌شود؛ اما همچنان طرف‌داران زیادی دارد.

توجه داشته باشید دندانی که ترمیم شده است و در آن ماده کامپوزیت به کار رفته تحت هیچ شرایطی به مستحکمی مینای دندان نخواهد شد؛ لذا کشیدن قلیان آسیب بیشتری به آن‌ها وارد می‌کند.

از مهم‌ترین تأثیراتی که قلیان بر روی دندان‌های کامپوزیت شده می‌گذارد می‌توان به زرد شدن دندان و از بین رفتن ترمیم، هزینه و وقت صرف شده اشاره کرد.

سیگار کشیدن بعد از کامپوزیت

استعمال دخانیات از جمله سیگار تأثیرات زیادی بر روی سلامت و بهداشت دهان و دندان دارد. سیگار کشیدن علاوه بر تاثیر مستقیمی که بر تغییر رنگ دادن دندان‌ها دارد، موجب می‌شود که پوسیدگی‌ها گسترش یابند و یک پوسیدگی کوچک در دهان مابقی دندان‌ها را در گیر کند.

به همین علت افراد سیگاری طی یک مدت زمان کوتاه دندان‌های خود را از دست می‌دهند. دود سیگار بر روی مینای دندان یا ماده ترمیمی باقی می‌ماند و با درمان های طبیعی از بین نمی‌رود.

به همین دلیل فرد هیچگاه لبخند جذابی نخواهد داشت. همچنین پیوندی که میان مینای دندان طبیعی و ماده جایگزین انجام شده است را از بین می‌برد و سبب می‌شود که دوباره دندان ترمیم شده با مشکل مواجه شود.

کامپوزیت انجام دادم می ‌شود جرمگیری کنم؟

جرم گیری روش‌های متفاوتی دارد که با توجه به نیاز شما دندانپزشک یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کند. جرم گیری بعد از هر روش درمانی بر روی دندان‌ها امکان‌پذیر است و در صورتی که روش درمانی شما استفاده از کامپوزیت است، نگرانی بابت روند جرم‌گیری نداشته باشید.

در جرم‌گیری به صورت ضربه‌ای جرم‌های جایگزین شده از اطراف دندان خارج می‌شوند. این فرایند برای دندان‌های ترمیم شده با دقت بالاتری صورت می‌گیرد؛ زیرا این دندان‌ها آسیب‌پذیرتر هستند. به همین علت دندان پزشک هزینه بیشتری از بیمار خواهد گرفت. توجه داشته باشید جرم‌گیری تاثیری در تغییر رنگ دادن دندان و سفید شدن آن ندارد.

بیشترین تاثیر جرم‌گیری خارج کردن غذاهایی است که به مرور زمان به جرم تبدیل شده و در اطراف دندان جای‌گذاری شده است. در صورتی که پس از انجام عمل جرم‌گیری با حساسیت به دما روبه‌رو شدید نگران نباشید. این اتفاق طبیعی است و ربطی به از دست رفتن مینای دندان ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای رزرو وقت لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت با یکی از شماره های کلینیک (02177737762 ، 02177702655) برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس می‌گیریم.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.