پروتزهای متحرک این قابلیت را دارند که اختیار آن ها در دست بیمار باشد. در این نوع پروتزها، به چسب و تراش دندان های مجاور (در صورت استفاده از پروتزهای جزئی) نیاز نخواهد بود. ضمن اینکه این نوع پروتزها نیز به مانند دندان های طبیعی عمل می کنند. به راحتی در دهان جا می گیرند و باعث زیبایی دهان و دندان میشوند. از سوی دیگر می توان با آن ها به خوبی از مواد غذایی مختلف استفاده و به راحتی تکلم کرد.
انواع پروتز های متحرک دندان :
پروتز متحرک قابل ارتجاع Felexi :
این نوع پروتزها نیز شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارند. و جالب تر این است که بدانید با چاق یا لاغر شدن بیمار، همزمان اندازه این نوع پروتزها نیز تغییر می کند که مطابق با حرکت لثه و انقباض و انبساط آن، بزرگ و کوچک می شوند. این خاصیت موجب جا به جایی بهتر پروتز ها بر روی لثه ها میشود.
پروتز متحرک اکریلی :
پروتزهای متحرک آکریلی از جنس آکریلیک (پلاستیک) هستند و شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارند. این پروتز ها دارای پایه ای شبیه لثه بوده که بر روی آن ها، دندان های سفید رنگ قرار میگیرند. پروتزهای آکریلی غیر انعطاف هستند و در صورت برخورد شیء سخت با آن ها و یا افتادن از فاصله زیاد، شکسته میشوند.
پروتز های نیمه متحرک (اوردنچر) :
اوردنچر (over denture) نوعی پروتز دندانی نیمه متحرک است که بر روی دو پایه دندانی یا چند پایه ایمپلنت قرار می گیرد و نسبت به پروتزهای دیگر راحت تر است. این نوع پروتزها دارای قسمتی به نام اتچمنت هستند که به دندان ها و یا ایمپلنت ها متصل می شوند. این کار به ثابت نگه داشتن پروتزها در دهان کمک می کند. در عین حال پروتز های نیمه متحرک نیز میتوانند از دهان بیرون آورده و تمیز شوند. از آن جا که قسمت اتچمنت پروتز های نیمه متحرک هر چند وقت یک بار کهنه و غیرقابل استفاده میشود، بهتر است تعویض گردد.
پروتز متحرک کرم کبالت :
پروتزهایی که از جنس آلیاژ کرم کبالت ساخته میشوند، دارای ظاهری شبیه رنگ لثه ها و دندان هایی به مانند دندان های طبیعی هستند. قسمت داخلی این نوع پروتزها دارای گیره هایی فلزی بوده که به دندان های کناری متصل میشوند. پروتز های متحرک کرم کبالت خاصیت انعطاف پذیری ندارند. اما به نسبت پروتزهای آکریلی استحکام و مقاومت بیشتری دارند.