Search
Close this search box.

براکت ارتودنسی و انواع آن

همه‌ی ما با واژه ارتودنسی تا حدودی آشنایی داریم چه از طریق اینترنت و چه از طریق دوستان و آشنایان. براکت ارتودنسی یکی از لوازم مهمی است که دندانپزشک در مراحل ارتودنسی از آن استفاده می‌کند و این براکت انواع متفاوتی دارد که بسته به نیاز شخص مراجعه کننده برای وی در نظر گرفته می‌شود.

در این مقاله ، اطلاعاتی در مورد براکت ارتودنسی یا براکت دندان و انواع آن داده شده است. امیدوارم که این مقاله بتواند یک سری پاسخ‌ها را به سوالات شما بدهد.

اگر سوالی در مورد براکت ارتودنسی و یا نیاز به مشاوره با متخصص ارتودنسی دارید هم از طریق اطلاعات تماس زیر [ یا صفحه تماس با ما ] هم می‌توانید با بهترین متخصص ارتودنسی در شرق تهران در ارتباط باشید، هم می‌توانید سوالات‌تان را در بخش نظرات ثبت کنید.

شماره تماس مطب

02177737762
02177702655

پاسخگویی شبانه روزی

09196599211

ارتودنسی چیست و برای چه هدفی انجام می‌شود؟

احتمال می‌دهم که حداقل یکی از اعضای خانواده یا دوستان شما از نامنظم بودن دندان‌هایش در طول زندگی رنج برده است و به همین دلیل برای صاف کردن و مرتب کردن دندان‌هایش به دندانپزشک مراجعه کرده است. حتماً می‌دانید منظور من چیست؟

یک سیم قوسی به همراه مجموعه چندین نگین که در طول مراحل ارتودنسی بر روی دندان بیمار چسبانده می‌شود.

این پروسه درمان به اتصال‌پذیری بهتر و انتقال دندان‌ها به محل صحیح آن‌ها کمک شایانی خواهد کرد.

انواع براکت ارتودنسی به شرح زیر هستند:

1- براکت خود بازشونده دیمون

بسته به نیازتان، براکت خود باز شونده دیمون ممکن است برایتان پیشنهاد شود و می‌توان گفت که یکی از روش‌های موثر برای درمان بی نظمی دندان‌ها است به طوری که تعداد جلسات درمانی برای این امر کاهش پیدا می‌کند.

همچنین همچنین، شانس کشیدن دندان‌ها و متعاقبا هزینه ارتودنسی کاهش پیدا می‌کند.

استفاده از براکت دیمون می‌تواند لبخند طبیعی و جذاب‌تری را برای افرادی که به ظاهر خود اهمیت می‌دهند (مخصوصا بزرگسالان) به ارمغان آورد.

2- براکت‌های فلزی، پراستفاده‌ترین نوع در درمان‌های ارتودنسی

می‌توان گفت براکت‌های فلزی ارتودنسی یکی از پر استفاده‌ترین و در عین حال مقاوم ترین آنها است که معمولاً از جنس آلیاژ استنلس استیل ساخته می‌شوند.

به دلیل حساسیت برخی از افراد به فلز نیکل که در ساخت براکت فلزی استفاده می‌شود، دندانپزشک می‌تواند از براکت ارتودنسی از جنس تیتانیوم که امروزه در بازار موجود است، استفاده کند.

استفاده از نخ دندان برای براکت ارتودنسی به شدت توصیه می‌شود چرا که سطح بیشتری برای باکتری‌ها ایجاد می‌شود و این امر تنها با استفاده از نخ دندان رفع خواهد شد.

در رابطه با براکت فلزی، در صورت نیاز دندانپزشک می‌تواند دستگاه واترپیک (waterpick) را پیشنهاد دهد.

3- براکت‌های شفاف سرامیکی، پلاستیکی، …

وقتی برای اولین بار براکت‌های شفاف ارتودنسی از جنس پلاستیک معرفی شدند، نه تنها مشکلات بسیاری را برای دندانپزشکان بلکه بیماران ایجاد کردند و این امر به تولید یکی از گزینه‌های مناسب برای افراد بزرگسال یعنی براکت‌های شفاف سرامیکی منجر شد.

همچنین بخوانید: ارتودنسی نامرئی چیست؟

یکی از نکات مفیدی که در مورد براکت‌های شفاف وجود دارد دوام بسیار آنها و مقاومت در برابر تغییر رنگ است.

با وجود این دو ویژگی، براکت ارتودنسی سرامیکی راحت تر از جنس فلز آن می‌شکند و در صورت تماس با دندان ممکن است به مینای دندان آسیب برساند.

در این جور موارد، دندانپزشک یکی از از رایج‌ترین راه‌ها را برای بیمار پیشنهاد می‌دهد یعنی استفاده از براکت سرامیکی در دندان‌های قدامی و براکت فلزی در سایر دندان ها.

برای اطلاعات بیشتر راجع به روند ارتودنسی و نحوه‌ی انتخاب بهترین گزینه می‌توانید با متخصص ارتودنسی کلینیک دندانپزشکی ترنج مشورت نمایید.

براکت ارتودنسی، انواع آن و اخلال در مراحل ارتودنسی

براکت ارتودنسی یکی از مهمترین ابزارهای دندانپزشک جهت نظم دادن به دندان و شکل دهی الگوی روی هم نشستن دندان‌ها است.

دندانپزشکان از انواع متفاوت براکت ارتودنسی برای مراجعه‌کنندگان خود استفاده می‌کنند که رایج ترین آنها به صورت زیر است:

  1. براکت لینگوال (خودبازشونده)
  2. براکت سرامیکی (شفاف)
  3. براکت پلاستیکی
  4. براکت خودبازشونده دیمون
  5. براکت فلزی

بر طبق نیاز مراجعه کننده، دندانپزشک متخصص براکت مورد نظر را برای وی نصب خواهد کرد.

ذکر این نکته ضروری است که چندین موارد می‌تواند اختلالاتی را در روند استفاده از براکت ارتودنسی ایجاد کند که از این بین می‌توان به شکستن براکت ارتودنسی و کنده شدن آن اشاره کرد.

حال ببینیم که این دو حالت در چه صورت اتفاق می‌افتند.

آیا براکت ارتودنسی شکسته می‌شود؟

شکستن براکت ارتودنسی از جمله اختلالاتی است که می‌تواند در هنگام استفاده از ارتودنسی لینگوال رخ دهد.

در صورت بروز چنین اتفاقی استفاده از براکت قبلی ممکن نخواهد بود و لازم است مراجعه کننده با پرداخت مبلغی مانند گذشته براکت جدید را نصب کند.

خبر خوش برای کسانی که براکت آنها اُفتاده است و شما از شرایط ذکر شده در بالا مستثنی خواهید بود.

ذکر این نکته بسیار ضروری است که شکستن براکت ارتودنسی می‌تواند به شدت روند کار را مختل کند و در این صورت دندان‌های شخص مراجعه کننده طی مدت بیشتری مرتب خواهند شد.

این زمان گفته شده می‌تواند از دو تا سه ماه تغییر بکند.

باید فراموش نکرد که شکستن براکت ارتودنسی می‌تواند باعث ایجاد زخمهای دهانی و حتی عفونت شود و در صورت رخ دادن چنین اتفاقی باید در سریع‌ترین زمان ممکن به دندانپزشک خود مراجعه کنید؛ به طور کلی بهتر است مراقبت‌های لازم بعد از ارتودنسی را به صورت صحیح به عمل آورید؛ به این ترتیب شما باید طریقه درست مسواک زدن ارتودنسی را یاد بگیرید و اجرا کنید و در این حین از بهترین مسواک ارتودنسی استفاده کنید.

سریع‌ترین کاری که باید شما هنگام رخ دادن چنین شرایطی انجام دهید استفاده از موم مخصوصی است که پزشک شما پس از شروع پروسه ارتودنسی به شما داده است و از آن برای بر روی محل شکستن براکت ارتودنسی استفاده کنید.

این امر از ایجاد شدن زخم در دهان شما جلوگیری می‌کند.

همچنین برای پیشگیری باید به شدت از خوردن غذاهای سخت همچون آجیل جلوگیری کنید.

براکت ارتودنسی می‌تواند کنده شود؟

مشکل دیگری که فرد می‌تواند در پروسه براکت ارتودنسی با آن روبه‌رو شود، کنده شدن براکت ارتودنسی است و ذکر این نکته بسیار ضروری است که این اتفاق می‌تواند برای هر نوع براکت ارتودنسی همچون براکت دیمون، پلاستیکی, شفاف اتفاق بیافتد.

مشاوره با دندانپزشک برای گرفتن اطلاعات مناسب راجع به نگهداری از دندان و براکت ارتودنسی و همچنین نصب براکت ارتودنسی با کیفیت بالا از جمله مواردی است که می‌تواند از بروز چنین مشکلی یا حتی از به تعویق افتادن مراحل ارتودنسی جلوگیری کند.

در صورت کنده شدن براکت ارتودنسی نیز بهتر است هرجه سریع‌تر به دندانپزشک مراجعه کنید.

بالا بودن هزینه‌های نصب براکت ارتودنسی

متاسفانه هزینه‌های نصب براکت ارتودنسی با توجه به هزینه ارتودنسی به دلیل نوسانات ارزی و مسائل دیگر در سال‌های اخیر بالا رفته است و در نتیجه مراجعه‌کنندگان در انتخاب نوع براکت با کیفیت بالا به مشکل بر می‌خورند.

با توجه به این موضوع لازم است که پیش از انجام هر گونه ارتودنسی با دندانپزشک خود بر حسب شرایط درمانی و بهداشتی تان مشاوره کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای رزرو وقت لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت با یکی از شماره های کلینیک (02177737762 ، 02177702655) برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس می‌گیریم.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.